Drie nieuwe initiatieven op Empack

Drie nieuwe initiatieven op Empack

De verpakkingsbeurs Empack in Jaarbeurs Utrecht introduceert op 10, 11 en 12 april 2018 drie nieuwe initiatieven: Recycle Straat, live verpakkingstesten en een Machine demotour.

Deze initiatieven sluiten aan bij de vier hoofdthema’s van de 2018-editie: Food Safety, Recycling, Materialen en Agile Manufacturing. Ook worden er gethematiseerde innovatieroutes georganiseerd op basis van de hoofdthema’s. De zestiende editie van Empack draait om innoveren, interactie en ontwikkelen. Om die reden worden nieuwe elementen toegevoegd aan het vertrouwde verpakkingsconcept van Empack. In hal 2 wordt voor de eerste keer een Recycle Straat ingericht. Hier staan verschillende exposanten gebundeld die hun inbreng hebben in het recyclingproces. Namen als Peute Recycling, Tomra Systems, Bramidan en Knapzak hebben hun deelname al bevestigd. Qua content wordt hier verder aandacht aan besteed in de vorm van het kennistheater. Zo organiseert Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) op donderdag 12 april een paneldiscussie over recycling.

Route met machinedemonstraties
Voor het eerst wordt er een begeleide demotour langs de gehele keten georganiseerd. Op deze manier krijgt de bezoeker een duidelijk beeld van de complete verpakkingsindustrie. De grootste spelers presenteren hun verpakkingsmachines en leggen daarbij uit wat hun onderscheidende kenmerken zijn en wat de mogelijkheden van de machines zijn. De demotour geeft inzicht van processing tot doseren en van traysealen, kartonneren en etiketteren tot inspectie en palletiseren. Ook sorteren komt aan het einde aan bod om de keten circulair te maken.

Live verpakkingstesten
Er is op Empack veel te beleven. Bezoekers die bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in export krijgen de mogelijkheid om van dichtbij mee te maken wat zo’n verpakking allemaal moet doorstaan tijdens zijn reis naar het buitenland. Zo staat er een Repeated Rotational droptester paraat waar de hele dag kleine pakketjes in vallen. Tot op heden voert men een vrachtwagen simulatie test uit met een éénrichting shaker. De verwachting is dat er binnen nu en vijf jaar getest gaat worden met de zes DOF shaker techniek. Een unieke techniek, die nog vrij onbekend is in testland. Al met al zijn hier verschillende verpakkingstesten te zien die de bezoeker ook zelf kan ervaren.

Drie gethematiseerde innovatieroutes
Onlangs werden de vier hoofdthema’s voor Empack 2018 al bekend gemaakt: Food Safety, Recycling, Materialen en Agile Manufacturing. Om deze onderwerpen extra onder de aandacht te brengen, worden in samenwerking met verschillende mediapartijen drie gethematiseerde innovatieroutes georganiseerd: Food Safety Route, Recycling Route en Agile Manufacturing Route. Exposanten krijgen op die manier een extra podium om de laatste innovaties te presenteren. De bezoeker profiteert op haar beurt van een efficiënt beursbezoek en treft in één route de belangrijkste ontwikkelingen aan.
Empack wordt georganiseerd in Jaarbeurs Utrecht. Deze verpakkingsvakbeurs is op 10, 11 en 12 april 2018 te bezoeken. De beurs vindt gelijktijdig plaats met Packaging Innovations, het marketing & design event voor verpakkingen en display.

www.empack.nl

Artikel delen