Studenten ontwerpen duurzame voedselsystemen

Studenten ontwerpen duurzame voedselsystemen

HAS Hogeschool en Fontys Academy for Creative Industries (ACI) hebben in september 2017 de krachten gebundeld en een Masterclass Future Food Systems gecreëerd. De resultaten van de studenten van beide academische instellingen worden gepresenteerd tijdens het Symposium Future Food Systems op donderdag 22 februari in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch.

Studenten van HAS Hogeschool en Fontys Academy for Creative Industries (ACI) gingen aan de slag met het ontwerpen van concepten voor duurzame voedselsystemen. Dit werd gedaan in opdracht van een aantal organisaties en ondernemingen, zoals het Voedingscentrum, Agrifood Capital en de Provincie Noord-Brabant. Tijdens de Masterclasses werkten studenten en docenten in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten die verband houden met verschillende aspecten van het voedselsysteem.

Het symposium luidt daarnaast de start in van het nieuwe lectoraat Future Food Systems van HAS Hogeschool. De organisatie van het event op 22 februari is in handen van HAS Hogeschool, Fontys ACI en Food UP! Brabant.

www.has.nl

Artikel delen