Nestlé Hongarijë test papieren NESCAFÉ 3in1 zakjes

Nestlé Hongarijë test papieren NESCAFÉ 3in1 zakjes

Nestlé heeft tot doel dat tegen 2025 al haar verpakkingen 100% recyclebaar of herbruikbaar zijn. Als een belangrijke stap in deze richting lanceert het bedrijf deze maand in Hongarijë haar Nescafé 3in1 Classic instantkoffies in een papieren versie. Het betreft een gelimiteerde testserie die in plaats van traditioneel plastic gelamineerd papier een functionele coating op waterbasis gebruikt die geschikt is voor voedselcontact.

Papieren Nescafé

De Hongaarse Nescafé fabriek is de eerst die de papieren verpakking van de 3in1 Classic-producten test. Ze zijn tijdelijk verkrijgbaar in de SPAR- en INTERSPAR-winkels zolang de voorraad strekt. De nieuwe papieren verpakkingen kunnen samen met oud papier worden ingezameld en worden gerecycled in de papierrecyclingstroom.

Eerste stap

‘Deze innovatie is de eerste stap om de verpakkingsmaterialen van koffiedrankpoedermengsels milieuvriendelijker te maken’, zegt Bernadett Bagi, Brand Manager bij NESCAFÉ. ‘De smaak en receptuur van de producten blijven ongewijzigd, terwijl consumenten tegelijkertijd bewustere keuzes kunnen maken.’


De huidige Nescafé zakjes bevatten aluminium, waardoor ze niet met het oud papier mee kunnen voor recycling.

Artikel delen