Recyclebare krimpzakken

Recyclebare krimpzakken

De nieuwe recyclebare presentatie krimpzakken en rollstock folie van Cryovac bieden nieuwe perspectieven op vlak van duurzaamheid.


Europa’s sterke focus op duurzaamheid gecombineerd met de groei van ethisch consumentisme zorgt ervoor dat voedselverwerkers hun verpakkingsactiviteiten herzien. Retailers verwachten dat zij recyclebare materialen gebruiken, minder plastic verwerken, de bezorgdheid van consumenten over voedselverspilling aanpakken en tegelijkertijd voortdurend de harten van de retailers proberen te winnen met hun producten.

Warmtebehandelbaar

De presentatiezakken en rollstock folie van Cryovac zijn recyclebaar en ‘s werelds eerste warmtebehandelbare verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen met RIC4-codering. Dit betekent dat ze 100% recyclebaar* zijn om voedselverwerkers en retailers te helpen duurzamer te werken.



Dunner en lichter

Deze nieuwe producten zijn dunner en lichter dan de gebruikelijke thermogevormde materialen en zakjes. Ze laten geen overtollige verpakking rond het product zitten, wat voedselverwerkers en retailers helpt plastic gebruik te verminderen bij de verpakking van hun producten. De mechanische weerstand en barrière eigenschappen beschermen producten en verminderen voedselverspilling. Voor retailers kan het extra waarde leveren, dankzij de glans en anti-drip eigenschappen.



Easy-open systeem

De recyclebare verpakking beantwoordt niet alleen aan de stijgende vraag naar meer duurzaamheid, maar voldoet ook aan andere essentiële eisen van de consument. De verpakkingen zijn glanzend en transparant, voorkomen verkleuring van vleeswaren en bieden consumenten een beter gebruiksgemak dankzij een easy-open systeem. Samen helpen deze prestatie-eigenschappen de verkoop te stimuleren, wat weer een stap is in de richting van minder voedselverspilling en betere vindingrijkheid.

Getest

Recyclebare krimpbare en warmte behandelbare barrière zakken voor vacuümverpakking zijn getest volgens de APR/PRE protocollen voor flexibele polyethyleen folies. Compatibel met het mechanisch recyclen van polyethyleen. De zakken werken op een breed scala aan warmte lasmachines. Ze zijn verwerkbaar op alle CRYOVAC VR en VS vacuümlijnen en ULMA-FLOW-VAC machines.

* De graad van recycleerbaarheid van de eindverpakking hangt af van de specifieke productconfiguratie of componenten die bestemd zijn voor recycling en de omvang en beschikbaarheid van geschikte plaatselijke recyclingfaciliteiten.

Artikel delen