Verschillen en kansen tussen Nederland en België

Verschillen en kansen tussen Nederland en België

Op 2 december 2021 organiseren Fost Plus en Het Nederlands Instituut voor Duurzame Verpakkingen (KIDV) de webcast ‘Duurzaam verpakken over de grenzen – Het verpakkingssysteem in België vs. Nederland’.

De productie en verkoop van verpakte producten en de recycling van verpakkingsafval zijn niet aan landsgrenzen gebonden. Toch gelden er in elk land andere regels en systemen, wat vragen kan oproepen. Er is behoefte aan meer duidelijkheid.

Tijdens deze Engelstalige webcast wordt overzichtelijk gemaakt hoe de verpakkingsketen in Nederland en België werkt. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen en waarom? Hoe wordt design-for-recycling in beide landen gestimuleerd? En hoe kunnen we samenwerken om verpakkingen te verduurzamen en bedrijven vooruit te helpen? Wat zijn de langetermijnverwachtingen op het gebied van sorteren en recyclen van verpakkingen?

Programma

  • Welkom door moderator Mike Jefferson (Consultant en manager bij EPRO)
  • Een inleiding tot het Belgische EPD-schema door Mik Van Gaever (COO bij Fost Plus)
  • Een inleiding op de Nederlandse EPR-regeling door Hester Klein Lankhorst (CEO bij Afvalfonds Verpakkingen)
  • Hoe is de verpakkingsketen in Nederland georganiseerd? door Marchel van de Grift (Directeur ketenregie Nedvang)
  • Wat kunnen we van elkaar leren? Overeenkomsten en verschillen tussen beide landen door Karen van de Stadt (Verpakkingsexpert bij KIDV)
  • Paneldiscussie: vooruit met design-for-recycling
  • Panelleden: Mike Jefferson (moderator), Steven Boussemaere (Director Innovation & Business Development bij Fost Plus), An Vossen (executive manager bij Plarebel), Marion Beugelsdijk (Packaging & Manufacturing Expert bij Albert Heijn), en Chris Bruijnes (CEO bij KIDV).
  • Slotopmerkingen door Mike Jefferson

Deelname aan de webcast is gratis. Via de chat is het mogelijk om vragen te stellen aan sprekers en deel te nemen aan polls.

Aanmelden voor de webcast

Artikel delen