'1 miljard plastic flessen bespaard'

Bruiswatermerk SodaStream meldt dat steeds meer gezinnen water en frisdrank uit de winkel inruilen. Het bedrijf verkocht in het derde kwartaal van dit jaar 847.000 toestellen en 8,4 miljoen bijbehorende CO2-cilinders die goed zijn voor 500 miljoen liter bruiswater.

‘De 500 miljoen liter bruiswater die onze toestellen hebben gemaakt, besparen daarmee 1 miljard plastic flessen. Zo komt er dus ook minder plastic bij het zwerfvuil terecht’, Johan Schepers aldus country manager Benelux.
Het apparaat en de benodigde flessen zijn verkrijgbaar voor zo’n 70 euro en de losse CO2-cylinder is goed voor 60 liter bruiswater en kost rond de 35 euro. SodaStream neemt de lege CO2-cilinders retour. Wil je een smaakje aan water geven, dan levert het bedrijf bijbehorende siropen in flacons van 440 ml, goed voor maximaal 9 liter water. 
Het bedrijf sluit het derde kwartaal af met 140 miljoen dollar winst. Dat record is te danken aan de verkoop van de twee bruiswatertoestellen: Spirit en Crystal. Schepers: ‘We zijn enorm blij met dit resultaat. Het toont aan dat de markt beweegt, dat consumenten genoeg hebben van plastic afval en het gesleur met flessen. Met SodaStream bewijzen we dat je thuis met kraanwater makkelijk je favoriete bruisende frisdranken maakt; goedkoop, lekker én zonder afval’
www.sodastream.nl

 

 

Reacties

Reactie toevoegen