720 Yakult-flessen per minuut verpakt

720 Yakult-flessen per minuut verpakt

Bij de overstap van haar kunststof omverpakking naar kartonnen doosjes heeft Yakult gekozen voor een TLM-machine van Schubert. Deze compacte verpakkingsmachine verwerkt 720 Yakult-flessen per minuut.

De probiotische Yakult drank wordt voor de Europese markt geproduceerd in Almere. De fabriek heeft haar productiecapaciteit recent verhoogd en kan met de nieuwe Schubert-machine 43.200 flessen per uur verpakken.
De fabriek levert aan 13 Europese landen, vertelt Ronald Jacobs, plantmanager bij Yakult Europe. ‘We wilden bij de secundaire verpakking van kunststof folie naar karton overstappen. Samen met de experts van Schubert ontwikkelden we een milieuvriendelijke en praktische verpakkingsvorm.’
De machine moest geschikt zijn voor flexibele formaatopties, hoge prestaties en moest weinig plek innemen. Schubert koos voor een combinatie van verschillende F2-robots, vier Transmodul-secties en beeldherkenningssystemen. Het snelle formaatomstelsysteem ondersteunt secundaire verpakkingen met 6 of 8 flesjes.

 

 

Artikel delen