Biobased CoolBest pak vermindert CO2 met 43%

De nieuwe plant-based verpakking van CoolBest zorgen voor een CO2-vermindering van 43% op de 1L pakken en ruim 50% op de 1,5L plakken. Deze conclusie trekt het Duitse onderzoeksbureau Ifeu (Institut für Energie- und Umweltforschung) dat het heeft onderzocht in opdracht van verpakkingsleverancier SIG.

‘Met de overgang naar plantaardige verpakkingen zet CoolBest de volgende grote stap richting duurzaamheid’, zegt Sabine Blom, Marketing Manager bij CoolBest. ‘Wij werken al jaren intensief samen met de fruitleveranciers om duurzaam fruit te telen, dat wordt gebruikt in de sappen. Ook aan de plant-based verpakkingen werd achter de schermen lange tijd gewerkt voordat ze daadwerkelijk in gebruik konden worden genomen. Wij hebben gekozen voor plantaardig materiaal dat gemaakt wordt van houtresten: tallolie. Dit is een restproduct. Door er nieuw materiaal van te maken krijgt het een tweede leven en hoeven wij niet eerst iets te produceren, zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld rietsuiker. Door plant-based plastic voor onze pakken in te kopen, verminderen we de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Ons volgende doel is om in 2020 alleen nog maar 100% duurzaam geteeld fruit te gebruiken.’

Transparant
CoolBest maakt gebruik van de eerste plant-based SIG verpakking in Nederland, genaamd Signature. Deze zijn 100% recyclebaar en volledig gelinkt aan plantaardige materialen door het mass balance systeem, dat gecertificeerd wordt door ISCC (International Sustainability & Carbon Certification). Dit internationaal erkende keurmerk resulteert in transparantie en traceerbaarheid van de duurzame doelstellingen van CoolBest.

www.coolbest.nl

 

Reacties

Reactie toevoegen