Budelpack investeert in Poolse on site lijn

Co-packer Budelpack investeert € 650.000 in de on site locatie Olszowa in Polen. Het betreft de aanschaf van een volledig nieuwe volautomatische verpakkingslijn voor zoetwaren in on-the-go verpakkingen.

Deze investering volgt op een eerdere investering van begin 2017 van ruim € 400.000. De nieuwe verpakkingslijn voor het verpakken van zoetwaren in potjes heeft een jaarlijkse capaciteit van circa 30 miljoen stuks. Potjes worden volautomatisch opgezet, gevuld, voorzien van een deksel, een toplabel en een rondlabel; vervolgens automatisch per 6 stuks verpakt in een tray, en voorzien van een beschermende flowpack folie. In deze nieuwe lijn is alle ervaring verwerkt die in de afgelopen 15 jaar is opgebouwd met vergelijkbare verpakkingstechnieken. De nieuwe lijn zal vanaf juli 2018 operationeel zijn.
Sinds 2014 biedt Budelpack, naast verpakkingsdiensten op de hoofdlocatie in Poortvliet (NL), ook verpakkingsdiensten aan via het On Site model: verpakken van naakt product op locatie, door heel Europa. Hiertoe is voor de divisie Food en Pet food o.a. een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met FM Logistic, een wereldwijd opererend logistiek dienstverlener die beschikt over meer dan 100 locaties, en evenals Budelpack, een familieonderneming. Binnen de divisie Fresh wordt het On Site model ook als mobiele oplossing aangeboden.

Business model
‘De tweede grote investering in een nieuwe verpakkingslijn in korte tijd volgt op het succes van het on site business model’, zegt Peter Nieuwkerk, group managing director van Budelpack. ‘Binnen het on site model worden transportafstanden fors gereduceerd door de verpakkingsoperatie naar het product toe te brengen in plaats van het product naar de verpakkingslocatie, zoals in het traditionele model.’
‘Budelpack richt zich nadrukkelijk op het verpakken van naakt product. Om het verpakken van naakt product op locatie mogelijk te maken, heeft Budelpack zogenaamde modular production units ontwikkeld. Het on site model is vooral geschikt voor projecten met grotere volumes en een looptijd van 1 jaar of langer.’

www.budelpack.nl

Reacties

Reactie toevoegen