Bunzl ontwikkelt duurzame portieverpakkingen

Bunzl ontwikkelt duurzame portieverpakkingen

Culinair Kommers, leverancier van onder andere maaltijden in de zorg, heeft samen met Bunzl Retail & Industry nieuwe kleine portieverpakkingen ontwikkeld voor het vers vlees concept voor woongroepen in verpleeghuizen.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Het vers vlees concept van Culinair Kommers werd voorheen verpakt in plastic PP schalen. Deze verpakkingen waren groot, log en diep, en liet ook qua presentatie te wensen over. Aldus directeur John Kommers.

‘Grote of kleine porties, alles ging in dezelfde grote verpakking. Er was reductie nodig en er moesten kleine portieverpakkingenkomen. Klanten stelden mij steeds vaker de vraag of de verpakkingen na gebruik weer teruggenomen kon worden, om zo de plastic afvalberg van verzorgings- en verpleeghuizen te helpen terugdringen. Maar dit is geen optie, omdat de verpakkingen schoon moeten zijn. Ook ziet de consument een plastic verpakking als slecht voor het milieu en reageert daar dus op, ook in de zorg’, zegt Kommers.

Halopack

Bunzl Retail & Industry ontwikkelde voor het vers vlees concept van Culinair Kommers een duurzame Halopack-verpakking.

‘Deze verpakking is gemaakt van gerecycled karton en kan na gebruik wederom worden gerecycled door het karton en de folie eenvoudig van elkaar te scheiden. Daarnaast biedt deze verpakkingsoplossing 70% tot 80% kunststofreductie en kan de ruimte voor transport en opslag tevens flink gereduceerd worden’, licht Dave de Haan, accountmanager Food Industry bij Bunzl Retail & Industry, toe.

https://retail-industry.bunzl.nl/

www.culinairkommers.nl

(Bron: Out.of.Home Shops)

 

Artikel delen