Empack & Packaging Innovations Mechelen 2017

Dubbel verpakkingsevent in België

Het dubbele verpakkingsevent van Easyfairs, Empack en Packaging Innovations, staat genoteerd voor 11 en 12 oktober in de Nekkerhal in het Belgische Mechelen. In twee theaters wordt op beide beursdagen een actueel thema behandeld.

Op woensdag staat het Packaging Innovations Theatre in het teken van Design & Branding. Zo komt onder andere verpakkingsgoeroe Rowland Heming spreken over Sell by Design: Building a brand packaging design that sells. Hemings missie is om marketeers en designers te helpen om meer waardering voor de kracht en effectiviteit van verpakkingsdesign te krijgen.

Jasper Scheir van Haystack praat over Measuring packaging effectiveness and shelf impact: hoe valt de verpakking op in het schap bij de klant? Gedurende dit seminar deelt Jasper een aantal basisprincipes over pack and shelf effectiveness en hoe marktonderzoek kan bijdragen tot het maximaliseren van de impact op het gedrag van klanten.

Duurzaamheid

Op donderdag staat het eerste theater in het teken van Sustainability. Onder meer Patrick Gerritsen van Bio4Pack geeft een presentatie over de verschillende mogelijkheden van duurzame verpakkingen. Willem van Veen (inDUfed) geeft een presentatie over papier -en kartonverpakking als volledig circulaire materialen. 

Industry 4.0

In het tweede theater, het Empack theater, komt op woensdag Industry 4.0 aan bod. Rik Vanhevel van Sirris maakt het publiek bekend met de zes sleutelvaardigheden waarover bedrijven moeten beschikken om als factory of the future een plaats te hebben in een sterke, duurzame maakindustrie. Filip Tuypens (FANUC) richt de schijnwerpers op de trends in de industriële robotica. Staf Seurinck (ABB) deelt wat er zoal zit aan te komen op het gebied van digitale oplossingen en diensten en Manfred van der Voort van ICR3ATE / Digital Makers Lab schetst een actueel en breed beeld van de techniek achter IoT.

Food

Ook Food heeft weer een aanzienlijk aandeel in het seminarprogramma. Dit thema wordt op donderdag in het Empack theater onder de loep genomen. Mike Vanderroost van Pack4Food vertelt ons meer over ‘het internet der verpakkingen’. Hij gaat dieper in op de huidige ontwikkelingen en uitdagingen van nieuwe, responsieve verpakkingssystemen en de gestage uitrol van draadloze met specifieke focus op de voedingsindustrie.

Bart De Ketelaere van MeBioS (KULeuven) toont in zijn presentatie de belangrijkste resultaten van het grote EU-project "PicknPack". Het PicknPack-concept biedt de voedingsindustrie de voordelen van automatisering in combinatie met het unieke vermogen om aan te passen aan het product en de batchgrootte bij de hand, licht beursorganisator Easyfairs toe.

www.easyfairs.com

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws