Duurzaam lakprocédé voor mono-stazak

Braskem en Antilles Flexible Packaging ontwikkelden een ​​stazak gemaakt uit mono-materiaal van zuiver polyethyleen, zonder laminering, gebruikmakend van het Electron Beam Curing lakprocédé. Dat proces brengt duurzaam en krasbestendig kleurstoffen aan op een substraat. EBC gebruikt geen warmte. Het proces van printen door middel van uitharding door een elektronenbundel is door Antilles gepatenteerd.

Het proces garandeert goede bedrukkingskwaliteit, met dezelfde glans als gelamineerd materiaal en de mogelijkheid van afwerking met sensorische eigenschappen. De stazak, volledig gemaakt van polyethyleen, heeft een hoge mate van recycleerbaarheid, omdat het geen mengsel van grondstoffen bevat. Op deze manier genereert recycling een post-consumer PE van hogekwaliteit en bijgevolg een breder scala aan toepassingsmogelijkheden. 
De technologie levert tot 50% energiebesparing op, zonder de kleurkwaliteit en helderheid van het uiteindelijke materiaal te verliezen en vermindert tot 95% de vluchtige organische stoffen, een factor die uitstoot van broeikasgassen vermindert.

www.antilhas.com.br  / www.braskem.com.br

Reacties

Reactie toevoegen