Duurzaamheid topic op Empack 2020

Duurzaamheid topic op Empack 2020

Van 31 maart tot en met 2 april organiseert Easyfairs in Jaarbeurs Utrecht de Empack verpakkingsbeurs. De beurs speelt in op de veelbesproken kwestie van klimaatverandering met thema’s die allemaal een draagvlak hebben met duurzaamheid.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Deelnemers aan de beurs kunnen zich aanmelden voor de Green Exhibitor Award. Deze award wordt uitgereikt aan de exposant met de meest “groene” deelname. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de exposant op een aantal criteria die te vinden zijn op de site. De award zal op woensdag 1 april worden uitgereikt in de Kitchen of Materials.

Empack 2020: zero waste event

Ook dit jaar is het onderwerp “The future of packaging technology”. Het verschil met de vorige uitgave van de beurs is dat de organisatie een verdiepingsslag wil maken met betrekking tot het duurzaamheidsthema. De organisatie heeft de ambitie om zo min mogelijk afval te genereren tijdens Empack Utrecht. De organisatie werkt hiervoor naar eigen zeggen samen met diverse partners om afvalstromen in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat dit een zo goed mogelijke bestemming krijgt.

 

Artikel delen