Eetbare verpakking van zeewier

Eetbare verpakking van zeewier

Een Britse start-up ontwikkelde duurzame, flexibele, eetbare verpakkingen met zeewier als grondstof. Het jonge bedrijf wil dit nu op grote schaal gaan produceren.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Skipping Rocks Lab (Notpla) is een team van ontwerpers, ingenieurs en ondernemers uit Engeland, Spanje en Frankrijk. Zij ontwikkelden Ooho, een verpakking gemaakt van Notpla. Notpla is geproduceerd van een eetbaar membraan van zeewier. Het bevat zowel een alternatief voor kunststof als water, het is eetbaar, en in de natuur binnen 4 tot 6 weken biologisch afbreekbaar.

Eetbare waterzakjes

Het biologisch afbreekbare sachet kan kunststof flessen, kopjes en verpakkingen met bijvoorbeeld vloeibare producten vervangen. Op het Glastonbury Festival, een muziekevenement in het Verenigd Koninkrijk, werden kunststof flessen in de ban gedaan. Notpla heeft daarvoor in de plaats eetbare waterzakjes, gemaakt van gerst, genaamd Ohoo, uitgedeeld. Het resultaat was ‘een miljoen minder gebruikte kunststof flessen op Glastonbury', aldus Emily Eavis, medeorganisator van het festival.

(Bron: Duurzaam Bedrijfsleven)

www.notpla.com

Edible packaging from seaweed

A British startup has developed durable, flexible, edible packaging with seaweed as raw material. The young company wants to produce it on a large scale now.

Skipping Rocks Lab (Notpla) is a team of designers, engineers and entrepreneurs from England, Spain and France. They developed Ooho, a packaging made from Notpla. Notpla is produced from an edible membrane of seaweed. It contains both an alternative to plastic as water, is edible, and biodegradable in the environment within 4 to 6 weeks.

Edible sachets

The biodegradable sachet can replace plastic bottles, cups and packaging containing liquid products, for example. At the Glastonbury festival, a music event in the UK, plastic bottles were proscribed. In its place, Notpla handed out edible water sachets made of barley, called Ohoo. The result was ‘a million less plastic bottles used in Glastonbury’, says Emily Eavis, co-organizer of the festival.

(Source: Duurzaam Bedrijfsleven)

www.notpla.com

Artikel delen