Een Britse start-up ontwikkelde duurzame, flexibele, eetbare verpakkingen met zeewier als grondstof. Het jonge bedrijf wil dit nu op grote schaal gaan produceren.
Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?
Skipping Rocks Lab (Notpla) is een team van ontwerpers, ingenieurs en ondernemers uit Engeland, Spanje en Frankrijk. Zij ontwikkelden Ooho, een verpakking gemaakt van Notpla. Notpla is geproduceerd van een eetbaar membraan van zeewier. Het bevat zowel een alternatief voor kunststof als water, het is eetbaar, en in de natuur binnen 4 tot 6 weken biologisch afbreekbaar.
Eetbare waterzakjes
Het biologisch afbreekbare sachet kan kunststof flessen, kopjes en verpakkingen met bijvoorbeeld vloeibare producten vervangen. Op het Glastonbury Festival, een muziekevenement in het Verenigd Koninkrijk, werden kunststof flessen in de ban gedaan. Notpla heeft daarvoor in de plaats eetbare waterzakjes, gemaakt van gerst, genaamd Ohoo, uitgedeeld. Het resultaat was ‘een miljoen minder gebruikte kunststof flessen op Glastonbury', aldus Emily Eavis, medeorganisator van het festival.
(Bron: Duurzaam Bedrijfsleven)
www.notpla.com