Happy tandpasta in recyclebare tube

Happy tandpasta in recyclebare tube

Na vijf jaar ontwikkeling brengt Colgate een volledig recyclebare tandpastatube op de markt voor haar Smile for good-tandpasta. De nieuwe tube beschermt de pasta en is eenvoudig in gebruik. Colgate zal dit jaar twee nieuwe variëteiten lanceren en tegen 2025 moeten alle Colgate-tubes recyclebaar zijn.

Het recyclen van bestaande tandpastatubes was tot nu toe moeilijk. Ze bestaan ​​meestal uit meerdere lagen en verschillende kunststoflaminaat en/of een dunne aluminiumlaag aan de binnenkant die het product beschermt. Deze laminaten zijn niet te scheiden en te recyclen met conventionele methoden. De ontwikkelaar selecteerden hogedichtheidspolyethyleen (HDPE) als materiaal. Ze bedachten hoe ze verschillende kwaliteiten en diktes van het laminaat in de tube konden combineren om aan de recyclingnormen te voldoen en tegelijkertijd knijpbaar te blijven. Tot nu toe werd HDPE als te stijf beschouwd om een ​​samendrukbare tandpastatube te produceren. Colgate ontwikkelde een HDPE-tube die wel geschikt is. 
Deze innovatie werd onlangs erkend door Recy Class - een initiatief dat werkt om de recycleerbaarheid van verpakkingen te verbeteren en normen bepaalt in Noord-Amerika en Europa.

Natuurlijke materialen

De tandpasta zelf bestaat uit ingrediënten die volgens het bedrijf 99,7 procent natuurlijk zijn. Alle componenten en hun effecten staan ​​vermeld op de verpakking. Het product bevat ​​het Cosmos Natural-zegel en is daarmee officieel gecertificeerde natuurlijke cosmetica. Het is verkrijgbaar in twee versies: Smile for Good Daily Caries Protection en Smile for Good Caries Protection & Whitening.

Samenwerking

Overigens wil Colgate haar kennis niet voor zichzelf houden, maar delen met andere industriële partners. ‘Als we recycleerbare tubes in de branch standaardiseren, winnen we allemaal en kunnen we nog steeds een gezonde concurrentie aanhouden met het verpakte product’, meent Dany Schmidt, vice president Colgate-Palmolive. ‘Een verdere ontwikkeling kan een doorslaggevend verschil maken en het gebruik van plastic drastisch verminderen.’

 

Artikel delen