Hot melt stabiliseert palletlading

Robatech introduceert een milieuvriendelijke methode voor het stabiliseren van pallets. Het betreft de zogenoemde AntiSlip Gluing hot melt applicatie die direct op de verpakkingseenheden wordt aangebracht en zorgt voor een stabiele pallet.

De traditionele methode om pallets te stabiliseren verlangt kartonnen tussenlagen en veel  kunststof folie voor de nodige stabiliteit en bescherming tegen stof. Dit materiaal wordt na het uitpakken weer weggegooid en levert afval op. Dit kost geld en belast het milieu.
De palletstabilisering met AntiSlip Gluing combineert bestaande processen en methoden in de lijmtechniek, die het mogelijk maken de noodzakelijkheid de pallets met plasticfolie te omwikkelen drastisch te verminderen.
Met de AntiSlip Gluing worden lijntjes of spiralen van hot melt direct op de verpakkingseenheden aangebracht. Deze zorgen ervoor dat de eenheden stabiel vast zitten. Slechts een kleine omwikkeling van plasticfolie is dan nog nodig voor bescherming tegen viezigheid. Een veilig en stabiel transport en opslag is gegarandeerd omdat er geen verschuiving plaatsvindt vanwege de kleefkracht. Bovendien is een eenvoudige de-palletisering met weinig afval mogelijk.
www.robatech.com

 

Reacties

Reactie toevoegen