IJsthee in r-PET verpakking

Coca-Cola introduceert het ijstheemerk Fuze Tea. De drank bestaat uit een fusie van thee-extracten, fruitsap en kruidenextracten, met een verfrissende ijstheesmaak als resultaat. De kleine flessen bevatten 25% r-PET en de grote sparkeling-flessen zijn gemaakt uit 50% r-PET.

In totaal komen er zes varianten op de Nederlandse markt, waarvan er twee sparkeling varianten speciaal voor de Nederlandse consument zijn ontwikkeld (Green Tea en Black Tea Sparkling).
Fuze Tea sluit aan bij het West-Europese duurzaamheidsplan van moederbedrijf Coca-Cola. In het actieplan zijn suikerreductie, maatschappelijke betrokkenheid en recycling belangrijke pijlers. Het caloriearme drankje bevat duurzaam ingekochte thee. De thee is afkomstig van plantages die hun steentje bijdragen aan de lokale gemeenschap door bijvoorbeeld het bieden van werkgelegenheid en scholing. Tot slot zit Fuze Tea in 100% recyclebare verpakkingen, bestaande uit de formaten: 1,5L, 1,25L, 200ml, 250ml en 400ml.  Het etiket is gemaakt van S-PET (Special Poly Ethyleentereftalaat) en de dop van  HDPE (High Density Poly Ethylene).
www.fuze-tea.com

Reacties

Reactie toevoegen