Kwaliteitscontrole bij gevoelige producten

Witt-Gasetechnik is fabrikant van de Leak-Master Easy, een compact systeem voor het controleren van de lekdichtheid op waterbasis voor gevoelige producten en verpakkingen.

De allerkleinste lekken bij gevoelige producten zoals levens- en geneesmiddelen, of waterdichte of verzegelde producten kunnen de kwaliteit of de functionaliteit van de producten in gevaar brengen. Als er niet wordt gecontroleerd, worden er mogelijk ondeugdelijke producten verzonden. Een enkele levering kan op die manier duur worden, en leiden tot reputatieschade.

Dichtheid controleren

Fabrikanten zoals Witt-Gasetechnik hebben apparaten ontwikkeld, die producten op dichtheid controleren. Ze moeten aan het einde van elke kwaliteitscontrole staan en bestaan voor zowel flexibele als voor stabiele producten, voor afzonderlijke stukken of voor continue processen

Eenvoudig en betrouwbaar

De test vindt plaats in een waterbassin. Het te controleren product wordt daar in gelegd. Het apparaat trekt de luchtruimte in de kamer daarboven vacuüm, zodat er een onderdruk ontstaat. Als het product niet dicht is, dan komt er parelend lucht of vulgas uit. Deze eenvoudige, betrouwbare methode heeft een bijkomend voordeel: het lek laat zich nauwkeurig lokaliseren, wat een gerichte productverbetering mogelijk maakt, claimt het bedrijf.

www.wittgas.com

Reacties

Reactie toevoegen