Meermalige verzend box voor de e-commerce

Meermalige verzend box voor de e-commerce

LivingPackets en E Ink introduceren The Box; een duurzame retourverpakking voor de e-commerce en logistiek. Het betreft een EPS verpakking met variabel interieur dat het product inklemt, een verzegeling en een elektronisch display en diverse sensoren die temperatuur, vochtigheid en schokken meten.

De opkomst van de e-commerce heeft tot gevolg dat er veel eenmalige kartonnen verpakkingen worden gebruikt. LivingPackets en E Ink introduceren daarom The Box, een meermalige verzend verpakking die minimaal 1.000 keer herbruikbaar is. ‘The Box maakt het verzenden en ontvangen van pakketten net zo eenvoudig als een druk op de knop. Via de bijbehorende app kunnen gebruikers The Box volgen. Het configureerbare interieur elimineert de behoefte aan noppenfolie en extra verpakkingsmateriaal.

Elektronisch label

Het E Ink-display vervangt het gedrukte adreslabel, waardoor adresgegevens op ieder momenten kunnen worden bijgewerkt en het bespaart materiaal. Het gebruikt alleen stroom om een ​​afbeelding te wijzigen, niet om deze te behouden, wat zorgt voor een laag stroomverbruik.

In The Box meten geïntegreerde sensoren continu temperatuur, vochtigheid en schokken. Alle gegevens zijn op elk moment toegankelijk via de ingebouwde internet verbinding en smartphone-app. Momenteel is er één maat box voorradig voor producten van maximaal 44 x 36 x 16 cm. LivingPackets verwacht dat er meer maten op de markt komen. Het bedrijf start in Frankrijk en Duitsland en wil het concept eerst in Europa uitrollen en later wereldwijd uitbreiden.

www.livingpackets.com

Artikel delen