Nieuwe automotive verpakking voor additieven

Nieuwe automotive verpakking voor additieven

In opdracht van High-Tec Specialty te Susteren heeft Bark Innovations een nieuwe flessenserie ontwikkeld voor additieven ten behoeve van motorreiniging.

Alle autofabrikanten krijgen steeds meer te maken met milieueisen en uitstoot van uitlaatgassen die moeten voldoen aan de stringente Europese wetgeving. Hierdoor zijn autofabrikanten genoodzaakt motoren te downsizen. Ook worden er steeds nieuwere technieken toegepast om de verbrandingsgassen zoveel mogelijk terug te dringen om zodoende de gestelde en gereduceerde emissies te kunnen behalen.

Al deze technieken hebben als nadeel dat ze als resultante daarvan steeds vaker ‘inwendige’ vervuiling met zich meebrengen, waardoor vaak zeer moeilijk traceerbare storingen in het motormanagementsysteem ontstaan.

Met de additieven van High-Tec Specialty is het de bedoeling dat deze vervuilingen worden opgelost. Voorheen werden deze additieven in blik verpakt, maar deze verpakking bood te weinig gemak bij het tegenwoordige ‘capless fuel system’, waarbij de gangbare tankdop is verdwenen.Vrijwel alle bekende flessen voor dit type additieven worden gemaakt uit PVC materiaal.

Om PVC te mijden heeft Bark Innovations de flessen ontwikkeld uit PP die naderhand nog een behandeling ondergaan, waardoor deze verpakking volledig geschikt is voor de gevraagde toepassing. De flessen zijn opgeleverd in een 250 ml. en 400 ml. versie en zijn zowel geschikt voor moderne benzine- als dieselauto’s.

De fles wordt na het afvullen voorzien van een sluiting met inductieseal.

www.bark-innovations.com

www.high-tec-specialty.nl

 

           

Artikel delen