Ook Pacombi ondertekent Plastic Pact

Ook Pacombi ondertekent Plastic Pact

Pacombi Group is één van de tientallen bedrijven die op 21 februari hun handtekening hebben gezet onder het Plastic Pact NL. Doel van het pact is om het verbruik van plastic in ons land terug te dringen. De ondertekening maakte deel uit van de Nationale Conferentie Circulaire Economie die op 21 februari in Den Haag is gehouden.

Veel prominente bedrijven hebben zich inmiddels achter het initiatief geschaard. Daaronder zijn levensmiddelenproducenten, supermarkten, festivals, cateraars, producenten van verpakkingen en milieu-organisaties.

Doelstellingen

Het Plastic Pact heeft een aantal doelstellingen geformuleerd. Het streven is dat zo veel mogelijk eenmalige plastic verpakkingen herbruikbaar worden of in ieder geval voor 100% kunnen worden gerecycled. Ook wordt van de ondertekenaars verwacht dat zij streven naar een vermindering van het plastic verbruik. Ten opzichte van het basisjaar 2017 moet 20% worden bespaard. Mogelijkheden daartoe zijn minder gebruik, hergebruik of de toepassing van alternatieve materialen.

https://pacombigroup.com

Artikel delen