PLUS start samenwerking Plastic Whale

PLUS start samenwerking Plastic Whale

PLUS en haar belangrijkste leveranciers gaan zich gezamenlijk inzetten voor minder en duurzamer verpakken. Hiervoor gaat de supermarkt onder andere een samenwerking aan met Plastic Whale voor plasticvrije wateren.

Liesbeth Dekker, unitmanager bij PLUS Retail: ‘Toen ik het verhaal van Marius Smit van Plastic Whale hoorde, raakte mij dit zeer. We hebben al flinke stappen gezet om minder en milieuvriendelijker te verpakken, maar het werk van Marius stookte dit vuurtje verder op. Het oplossen van de plastic soep lukt alleen als je het samen doet. Daarom hebben we Marius gevraagd zijn verhaal te delen met onze leveranciers. We hebben de afspraak gemaakt om ons gezamenlijk nog meer in te zetten voor minder en duurzamer verpakken. Ik weet zeker dat hier prachtige initiatieven uit voort gaan vloeien.’

Plastic Whale

Plastic Whale strijdt voor plasticvrije wateren. Oprichter Marius Smit startte vier jaar geleden in zijn eentje met het bouwen van een boot van plastic afval. Dit groeide uit tot een organisatie die zichzelf ten doel stelt bij te dragen aan oplossingen voor de plastic soep. Dat doen zij door het creëren van maatschappelijk bewustzijn, maar vooral door mensen te stimuleren in actie te komen door op plastic te gaan vissen.

Verpakkingsbeleid PLUS

PLUS wil een bijdrage leveren aan de circulaire economie en heeft zich voorgenomen om de milieu-impact van al haar verpakkingen terug te dringen. In lijn met het verpakkingsbeleid worden daarom in 2018 alle 4.500 huismerkproducten getoetst op de volgende drie uitgangspunten: zo minimaal mogelijk, hernieuwbaar en recyclebaar verpakken. De eerste resultaten zijn er al. Zo stopt PLUS met het gebruik van zwart plastic, omdat dit moeilijk recyclebaar is en worden groente en fruit waar mogelijk verpakt in minder plastic.

www.plus.nl

https://plasticwhalefoundation.com

 

Artikel delen