Tiger maakt EPS circulair

Tiger maakt EPS circulair

Heger introduceert de EPS recyclingmachine Tiger die ingezet wordt voor onder andere de recycling van airpop (EPS) verpakkingsafval en visboxen. Met een innovatieve technologie compacteert de Tiger op uiterst economische wijze volumineus EPS schuim in makkelijk handelbare blokken, zonder re-expansie.

De bereikte volumereductie is enorm en kan oplopen tot een verhouding van 40:1, aldus de producent. Dit zorgt niet alleen voor een aanzienlijke besparing op de transport- en verwijderingskosten, ook kunnen de  geproduceerde blokken gerecycled worden tot grondstof.

Circulair

airpop (EPS) is een volledig circulair materiaal. Het granulaat dat retour gaat naar de airpop  verwerkende bedrijven wordt voor productie gemengd met de basis grondstof, daarna kunnen er nieuwe airpop producten en verpakkingsmaterialen geproduceerd worden.

Bij gecompacteerde blokken (broodjes) blijft waardevolle PS Polymeer behouden en worden er, bijvoorbeeld door PS Loop uit Terneuzen, nieuw airpop (EPS) parels van gemaakt. Op deze manier ontstaat een circulaire stroom, de grondstof wordt oneindig hergebruikt en de cirkel blijft gesloten.

www.heger-recycling.de

airpop.info

Artikel delen