UVA machine trekt zipper de blokbodemzak in

UVA machine trekt zipper de blokbodemzak in

De Nederlandse machinebouwer UVA Packaging, onderdeel van VDL PMB-UVA, kijkt terug op een succesvolle Pack Expo in Chicago. Het bedrijf trok veel aandacht met haar Lima continu machine die blokbodemzakken met zij-vouw produceert en een geavanceerd zipper-systeem bevat

Het unieke van de transversale zipper unit op de Lima is dat, in plaats van de bestaande zipper units, het zipper profiel er niet in pusht, maar efficiënt er in trekt. Dit zorgt voor een meer betrouwbare manier van pre-sealen in de dwarsrichting op de folie. Het zorgt voor een lager aantal misgeplaatste zippers, want een flexibele zipper laat zich moeilijk voortduwen.

Uitschenken
Daarnaast heeft UVA Packaging, onderdeel van onderdeel van VDL PMB-UVA, in zijn gepatenteerde techniek van het voor-formeren van de zijvouwen een unieke mogelijkheid gecreëerd om een zipper profiel over de volledige foliebreedte aan te sealen waardoor er een goede rondom lopende sluiting gemaakt wordt in een blokbodem zak met zij-vouw. De machine kan de stazak voorzien van een 180 graden rond gesealde zipper met een gietbare opening. Een 360 graden rond gesealde zipper is ook mogelijk. Dit zorgt voor een optimale opening om product met de hand of met een maatbeker eenvoudig uit te nemen.

XL
Deze applicatie sluit naadloos aan bij de nieuwste ontwikkeling van UVA om grote 25 kg+ zakken te kunnen maken op een grotere machine. Met name in de pet food industrie is interesse voor deze oplossing die tot  35% besparend kan werken in de markt van pre-made big bags. Deze zakken worden nu door converters gemaakt en worden separaat door grote vulmachines gevuld en gesloten. Een uiterst kostbaar proces. De nieuwe UVA XL500 die dit soort pouches in-line kan maken-, vullen- en sluiten is een belangrijke stap voorwaarts in kostenbesparing.

www.uva-packaging.com

 

Artikel delen