Winnaars World Aluminium Aerosol Can Award

De winnaars van de World Aluminium Aerosol Can Award 2018 zijn bekend gemaakt op de algemene vergadering van de International Organisation of Aluminium Aerosol Container Manufacturers (AEROBAL) die in Düsseldorf werd gehouden.

Nivea Body Mousse van Beiersdorf kreeg de meeste stemmen voor een blikje dat al op de markt verkrijgbaar is. De winnende verpakking is geproduceerd door de Duitse fabrikant Tubex. De conische vorm is tot stand gekomen door middel van de zogenaamde “spline”-technologie, een techniek waarmee subtiele overgangen worden gecreëerd en schaduwen op de verpakking worden vermeden. Het circulair ogende merk logo is optisch goed en geplaatst in de vorm van het blik. Door middel van een complex proces kan het logo worden gewijzigd en uitgelijnd. Wanneer het logo wordt toegepast op het cilindervormige blikje lijkt het vooraf volledig onregelmatig en vervormd. De optische indruk van een perfect rond logo wordt alleen verkregen wanneer het blik horizontaal en verticaal is gevormd.

In de categorie Prototypes ging de eerste plaats naar de Eyeris Fox Can van Ball UK. De Eyeris technologie biedt nieuwe mogelijkheden voor de grafische vormgeving van aluminium aerosols, door de verbeterde weergave van fotorealistische elementen. Het is mogelijk om afbeeldingen te reproduceren van gezichten, menselijke huid en andere complexe en gedetailleerde oppervlakken zoals bijvoorbeeld planten, fruit en bloemen.

www.aerobal.org

Reacties

Reactie toevoegen