Veelgestelde vragen


Mijn verpakking is in Nederland ontworpen en geproduceerd, maar ligt alleen in andere Europese landen in de winkel. Maak ik dan kans op een NL Packaging Award? 

 

Ja, uw verpakking kan meedingen naar een award. 

 

Mijn verpakking ligt in Nederland in de supermarkt en is in Nederland geproduceerd, maar het ontwerpbureau is gevestigd in Londen en de verpakking is in Engeland afgevuld. Mag ik deze verpakking inzenden? 

 

Ja, deze verpakking mag u inzenden 

 

Mijn product is buiten Nederland ontworpen en ontwikkeld, maar wordt wel op de Nederlandse markt aangeboden. Mag ik dan inzenden? 

 

De verpakking moet een Nederlandse component hebben. Dus de ontwerper, de leverancier of de merkeigenaar moet Nederlands zijn, dan kunt u de verpakking inschrijven voor de NL Packaging Awards. 

 

In welke periode moet de nieuwe verpakking ontwikkeld zijn?

De inzending moet een marktintroductie hebben na 1 november 2020 en voor 31 december 2022.

Mag ik zelf bepalen in welke categorie ik mijn verpakking wil laten beoordelen? 

 

Ja, u mag zelf een voorkeur aangeven. Mocht de organisatie van mening zijn dat uw verpakking in een andere categorie meer tot zijn recht komt, dan nemen we contact met u op voor overleg. 

 

Waarom moet ik de Nederlandse ketenpartner vermelden bij inzending? 

De Nederlandse ketenpartner neemt op het podium de award in ontvangst (u mag natuurlijk wel samen de prijs in ontvangst nemen).  

Kan ik meerdere inzendingen doen? 

 

Ja, u kunt een inzending in meerdere categorieën inzenden om uw kansen te vergroten. Per ingezonden case dient het gehele formulier te worden ingevuld en deelnamekosten te worden betaald. 

 

Kan een machine of technologie worden ingezonden? 

 

Alleen indirect. De innovatieve verpakking, die mogelijk is gemaakt door de nieuwe machine, is dan de inzending. Deze moet op de markt verkrijgbaar zijn. Een machineproducent kan samen met de afvuller/merkartikelfabrikant inzenden. 

 

 

Beeldmateriaal

In het inschrijfproces krijgt u op enig moment de vraag beelden te uploaden. Wij verzoeken u zowel liggende als staande beelden te uploaden. Mocht het uploaden niet lukken, of niet voor alle afbeeldingen lukken, kunt u na het inschrijven, als u per email een bevestiging en een inzendcode heeft ontvangen, extra beeld sturen naar info@nlpackagingawards.nl. Wilt u bij de beelden de ontvangen inzendcode vermelden?

Voor het liggende lowresbeeld vragen we een specifiek formaat: 926x518 
Voor lowres staand en highres staand en liggend vragen we geen specifieke afmetingen

Lowres beeld moet kleiner dan 1 MB

Highres beeld groter dan 5 MB

 

Inzendingen die deel uitmaken van een serie

Is uw inzending onderdeel van een serie productvarianten, dan ontvangen we ook graag beeld van de hele serie.

Voor alle inzendingen geldt: twee fysieke voorbeelden opsturen. En als de inzending onderdeel is van een serie, bij voorkeur twee verschillende verpakkingen uit dezelfde serie sturen naar ManagementMedia, t.a.v. NLPA, Emmastraat 61, 1213 AK Hilversum.

 

Wat kost deelname? 

 

Per inzending betaalt u 495 euro excl. btw. Uw inzending wordt door een professionele jury beoordeelt en u krijgt feedback. U heeft ook meteen toegang voor 3 personen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandagmiddag 26 juni in het Singer Theater in Laren. De presentatie is ook nu weer in handen van Jort Kelder. De middag wordt afgesloten met een feestelijke netwerkborrel.

 

Tot wanneer kan ik werk inzenden? 

 

Op 8 februari 2023 moet de inzending uiterlijk aanwezig zijn. Inschrijven kan via de inschrijfmodule. Klik hier.

 

Wat zijn de aanleverspecificaties van de verpakking?

 

De inschrijfmodule leidt u stap voor stap door het inschrijvingsproces. Bij inschrijving is het noodzakelijk beeldmateriaal te uploaden. Zorg dus dat als u start met de inschrijving, het beeldmateriaal liggend en staand in hoge en lage resolutie gereed hebt. Low res liggend dient het formaat bxh = 926x519 te zijn. 

Wanneer uw inzending opsturen?

Na bevestiging van uw inschrijving willen wij twee fysieke verpakkingen binnen 14 dagen ontvangen. Let op: dit geldt niet voor de categorie Food Vers en eventuele versproducten in andere categorieën. Die inzendingen willen we één dag voor de jurering in huis hebben, dus uiterlijk 13 maart. Inzenders van versproducten krijgen daarover bericht.

De inzendingen kunnen worden gestuurd naar: ManagementMedia, t.a.v. NL Packging Awards, Emmastraat 61, 1213 AK Hilversum.

Wanneer vindt de jurering plaats? 

 

Half maart 2023 heeft de jury alle inzendingen beoordeeld en per categorie de genomineerden geselecteerd. Op 5 april 2023 maken we de genomineerden bekend.

 

Wie organiseert de NL Packaging Awards? 

 

De uitgever van de vakbladen VerpakkingsManagement van de uitgeverij ManagementMedia in Hilversum.