Veelgestelde vragen

Mijn verpakking is in Nederland ontworpen en geproduceerd, maar ligt alleen in andere Europese landen in de winkel. Maak ik dan kans op een VM Packaging Award? 

 

Ja, de verpakking kan meedingen naar een award.

 

Mijn verpakking ligt in Nederland in de supermarkt en is in Nederland geproduceerd, maar het ontwerpbureau is gevestigd in Londen en de verpakking is in Engeland afgevuld. Mag ik deze verpakking inzenden? 

 

Ja, deze verpakking mag ingezonden worden. 

 

Mijn product is buiten Nederland ontworpen en ontwikkeld, maar wordt wel op de Nederlandse markt aangeboden. Mag ik dan inzenden? 

 

De verpakking moet een Nederlandse component hebben. Dus de ontwerper, de leverancier of de merkeigenaar moet Nederlands zijn, dan kan de verpakking inschrijven voor de VM Packaging Awards. 

 

In welke periode moet de nieuwe verpakking ontwikkeld zijn?

De inzending moet een marktintroductie hebben na 1 april 2023 en voor 1 februari 2025.

Mag ik zelf bepalen in welke categorie ik mijn verpakking wil laten beoordelen? 

Ja, je mag zelf een voorkeur aangeven. Mocht de organisatie van mening zijn dat de verpakking in een andere categorie meer tot zijn recht komt, dan nemen we contact met je op voor overleg. 

 

Waarom moet ik de Nederlandse ketenpartner vermelden bij inzending? 

 

De Nederlandse ketenpartner neemt op het podium de award in ontvangst (je mag natuurlijk wel samen de prijs in ontvangst nemen).  

Kan ik meerdere inzendingen doen? 

 

Ja, je kunt een inzending in meerdere categorieën inzenden om je kansen te vergroten. Per ingezonden case dient het gehele formulier te worden ingevuld en deelnamekosten te worden betaald. 

 

Kan een machine of technologie worden ingezonden? 

 

Alleen indirect. De innovatieve verpakking, die mogelijk is gemaakt door de nieuwe machine, is dan de inzending. Deze moet op de markt verkrijgbaar zijn. Een machineproducent kan samen met de afvuller/merkartikelfabrikant inzenden. 

 

Beeldmateriaal

In het inschrijfproces krijg je op enig moment de vraag beelden te uploaden. Wij verzoeken zowel liggende als staande beelden te uploaden. Mocht het uploaden niet lukken, of niet voor alle afbeeldingen lukken, kun je na het inschrijven, als je per e-mail een bevestiging en een inzendcode heeft ontvangen, extra beeld sturen naar info@nlpackagingawards.nl. Wil je bij de beelden de ontvangen inzendcode vermelden?

Lowres beeld moet kleiner dan 1 MB
Highres beeld groter dan 5 MB

Inzendingen die deel uitmaken van een serie

Is de inzending onderdeel van een serie productvarianten, dan ontvangen we ook graag beeld van de hele serie.

Voor alle inzendingen geldt: twee fysieke voorbeelden opsturen. En als de inzending onderdeel is van een serie, bij voorkeur twee verschillende verpakkingen uit dezelfde serie sturen naar ManagementMedia, t.a.v. VMPA, Emmastraat 61, 1213 AK Hilversum.

Wat kost deelname? 

 

Per inzending betaalt u 495 euro excl. btw. De inzending wordt door een professionele jury beoordeelt en je ontvangt feedback. Je krijgt ook meteen toegang tot het evenement voor 3 personen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandagmiddag 23 juni in het Singer Theater in Laren. De middag wordt afgesloten met een feestelijke netwerkborrel.

 

Tot wanneer kan ik werk inzenden? 

 

Op 1 februari 2025 moet de inzending uiterlijk aanwezig zijn. Inschrijven kan via de inschrijfmodule.

 

Wat zijn de aanleverspecificaties van de verpakking?

 

De inschrijfmodule leidt je stap voor stap door het inschrijvingsproces. Bij inschrijving is het noodzakelijk beeldmateriaal te uploaden. Zorg dus dat als je start met de inschrijving, het beeldmateriaal liggend en staand in hoge en lage resolutie gereed hebt.

Wanneer de inzending opsturen?

Begin 2025 willen wij graag twee fysieke verpakkingen ontvangen. Je krijgt hier tijdig een e-mail over. Voor de categorie Food Vers en eventuele versproducten in andere categorieën geldt een andere inzenddatum, die korter op de jury dag zit. Ook hierover sturen wij meer informatie per mail.

De inzendingen kunnen worden gestuurd naar: ManagementMedia, t.a.v. NL Packging Awards, Emmastraat 61, 1213 AK Hilversum.

Wanneer vindt de jurering plaats? 

 

Eind april 2025 worden alle inzendingen beoordeeld en per categorie de genomineerden geselecteerd. Kort daarna maken we de genomineerden bekend.

 

Wie organiseert de VM Packaging Awards? 

 

De uitgever van het magazine en platform VerpakkingsManagement van de uitgeverij ManagementMedia in Hilversum.