100% biologisch afbreekbare tray

100% biologisch afbreekbare tray

Nutripack Benelux introduceert tijdens de Empack een tweetal nieuwe duurzame verpakkingsconcepten. Een biologisch afbreekbare tray en een hybride tray van massief karton en kunststof laminaat.

De afbreekbare verpakking bestaat uit een cellulose tray die voorzien is van een bio-based laminaat, zodat deze tray 100% biologisch afbreekbaar is. Tevens kan de cellulose tray voorzien worden van een PP laminaat, zodat het vergelijkbare barrière-eigenschappen heeft als de traditionele thermovorm PP tray. Beide varianten zijn geschikt voor topseal en zijn magnetronbestendig.

Hybride tray

Daarnaast introduceert het bedrijf de 2.0 versie van haar hybride tray, die binnen de eigen Proplast Group is ontwikkeld. Dit is een massief kartonnen tray voorzien van een geskinde kunststof laminaat. Deze hybride tray is magnetronbestendig en geschikt voor MAP.
De kartonnen tray kan volledig bedrukt worden. Tevens bestaat de mogelijkheid om na gebruik de kunststof laminaat handmatig te scheiden van de kartonnen tray, waardoor deze nieuwe versie volledig voldoet aan de nieuwste regelgeving voor recycling.

Nutripack staat op Empack STAND 1.B142


Afbreekbare tray van cellulose en een bio-based laminaat.

Artikel delen