Sony ontwikkelt milieuvriendelijke verpakking

Sony ontwikkelt milieuvriendelijke verpakking

Sony Group Corporation heeft 'Original Blended Material' ontwikkeld, een milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal gemaakt van bamboe, suikerrietvezels en post-consumer gerecycled papier. Sony heeft dit materiaal als eerste gebruikt voor de verpakking van haar WF-1000XM4 koptelefoons en is van plan dit materiaal te gebruiken voor de verpakking van andere geselecteerde producten.


Original Blended Material van Sony

Original Blended Material is een recyclebaar, duurzaam en sterk papiermateriaal dat geen plastic gebruikt. De basis bestaat uit gerecycled papier waarvan de sterkte wordt vergroot door het te combineren met bamboe en suikerrietvezels.
De bamboe die hiervoor wordt gebruikt, is afkomstig uit Guizhou, China, en is een ander type bamboe dan het bamboe dat panda’s eten. Het toegepaste suikerrietmateriaal is een overblijfsel van de suikerproductie. Tot slot wordt het post-consumer gerecyclede papier ingekocht in het gebied waar de verpakkingen van Original Blended Material worden geproduceerd.

Embossing Sony verpakking

Door de mengverhouding van het materiaal te veranderen, kan het in verschillende vormen worden gemaakt. Het kan bijvoorbeeld worden voorzien van een embossing zodat er geen of minder inkt nodig is.
Sony blijft verpakkingen van Original Blended Material promoten die plastic elimineren door middel van initiatieven zoals deze en om zo te gaan voldoen aan de milieudoelstellingen voor de middellange termijn volgens het "Green Management 2025".


Original Blended Material

Artikel delen