AGF verpakkingen en - verpakkingsmachines

Dossier

Alle informatie over AGF 

Op deze dossierpagina verzamelen we alle informatie over verpakkingen voor AGF, verpakkingsmachines, wetgeving en AGF designnieuws.

 

We benaderen AGF vanuit 3 invalshoeken

  • - Experts aan het woord
  • - Hoe gaan producenten en fabrikanten om met AGF
  • - Wetgeving en publicaties

 

Downloads

U kunt bij VerpakkingsManagment ook onderzoeken, infographics en achtergrondinformatie over AGF downloaden.

  1.  

AGF - Experts aan het woord

Fabrikanten en producenten nieuws

AGF

gh7 (1)De AGF keten

Wil je als AGF bedrijf je prestaties verbeteren, dan is het van belang buiten de muren van je eigen organisatie te kijken. Richt je blik op de keten; hoe beter de processen in de keten op elkaar aansluiten, hoe beter de prestaties van het bedrijf. En hoe meer omzet en winst voor alle betrokkenen.Samenwerking en transparantie is vereist, zowel met handel, retail en horeca als telers en kwekers.

 

Samenwerking zal steeds vaker optreden met telers, telersverenigingen, retail en foodservicebedrijven, maar ook tussen handelsbedrijven onderling.Daarbij wil de retail zo kort mogelijk bij de bron inkopen om zeker te zijn van constante levering en kwaliteit. En dat leidt ertoe dat de ketens verder worden geoptimaliseerd (consolidatie en ketenintegratie). Door de keten te verkorten of samen te werken, versterk je je positie in de waardeketen.

 

  • Op verpakkingsgebied zien we 3 trends bij AGF

  • - Samenwerking met de retail over de veranderende vraag van verpakkingen
  • - Productinnovaties op het gebied van duurzaamheid
  • - Meer behoefte aan automatisering en digitalisering 

 

 

AGF - verpakkingsfabrikanten- en ketenpartners

Europese en Nederlandse wetgeving

  •  

De wetgeving over verpakking evolueert sneller dan de ontwikkeling van alternatieve materialen. Cijfers van de Europese Commissie leggen de vinger op de wond: elk jaar genereert de Europese bevolking 25 miljoen ton plastic afval, maar minder dan 30% wordt ingezameld voor recycling. 80-85% van het zwerfvuil op de Europese stranden is plastic en 50% hiervan is plastic voor eenmalig gebruik. De wetgeving voor de AGF markt verzamelen we voor u en publiceren we hieronder. 

 

AGF Etikettering

Voor de etikettering van aardappelen, groenten en fruit (AGF) geldt bovenop de algemene etiketteringsvoorschriften volgens Verordening (EU) nr. 1169/2011 specifieke verticale wetgeving. Deze heeft vooral betrekking op de handelsnormen die van toepassing zijn op verse groenten en fruit.

AGF - Wetgeving voor Nederland en Europa

AGF - Handige downloads

AGF beslisboom voor verpakkingen

Via de beslisboom worden ondernemers in de AGF-sector ondersteund om hun verpakkingen te verduurzamen. Daarmee worden ze geholpen om meer doelen te stellen en de juiste strategie te kiezen. De beslisboom is  initiatief van het programma Plastics van Greenpoort, een samenwerking van bedrijven uit de AGF- en sierteelsector, overheid en onderwijs- en kennisinstellingen. Het KIDV en Partners for Innovation hebben meegewerkt aan de realisatie van de beslisbomen.

 

BESLISBOOM AGF downloaden

 

  •  

 

Onze AGF Partners