Nice to Meat prijst vlees uit op weeg- en etiketteermachines van Espera

Nice to Meat prijst vlees uit op weeg- en etiketteermachines van Espera

Mischa Schmitz van Espera-Nederland bezoekt regelmatig zijn klanten. Wachtend voor het imposante gebouw van Nice to Meat in Almere bedenkt hij hoe hard dit bedrijf groeit.

Passie voor vlees

Op de muur van de spreekkamer prijkt de tekst ‘Meat is Art’. Het is meer dan duidelijk dat men bij Nice to Meat een passie heeft voor vlees, wat wordt beaamd door Fred de Blanken, operationeel directeur van Nice to Meat. ‘Van Japanse Wagyu tot Nederlandse MRIJ van Piet van den Berg. We bieden het beste vlees van de meest bijzondere rassen die de wereld te bieden heeft. Chefs kunnen met ons vlees echt het verschil maken’, vertelt Fred de Blanken trots.

Kwaliteit

Het vlees van Nice to Meat, dat het bedrijf op exclusieve wijze importeert en vervolgens zelf versnijdt en verpakt, is duurder dan dat van andere horecaslagerijen, maar dat komt volgens Fred in uiting in de kwaliteit. ‘Diervriendelijkheid, milieu en smaak staan bij ons echt centraal en het kost nu eenmaal geld om alle drie die pijlers te borgen. Maar het verschil proef je echt’, benadrukt Fred.


Espera ES7000

Volautomatische weging

Op order wordt het vlees klantspecifiek geportioneerd door ervaren en professionele slagers. Vervolgens worden de verpakkingen volautomatisch gewogen en van een etiket met actueel geprinte informatie uit het pakket Reflex 3000 voorzien – ofwel uitgeprijsd – door een van de twee weeg-en etiketteermachines van Espera. Dat was ooit wel anders, weet Mischa nog goed. In de spreekkamer worden door Fred en hem de nodige herinneringen opgehaald over de samenwerking tussen Nice to Meat en Espera, die ondertussen alweer zo’n tien jaar teruggaat. ‘In de toenmalige slagerij van Nice to Meat hebben we in 2011 een manueel weeg- en etiketteersysteem geïnstalleerd. Dat systeem bestond toen nog uit een losse terminal, een losse weegschaal en een losse printer.’

Hard gegroeid

In de jaren die volgden, groeide Espera als het ware mee met Nice to Meat. ‘Nice to Meat weegt en etiketteert hun vlees tegenwoordig volautomatisch. Men beschikt over een compact weeg- en etiketteermachine uit onze ES5000-reeks en een high performance machine van het type ES7000.’ vertelt Mischa. ‘We zijn hard gegroeid, ieder jaar tot wel 20%’, licht Fred toe. ‘Minder dan tien jaar geleden hebben we dit pand betrokken en het is nu alweer te klein. We hebben plannen om de omvang van ons pand te verdubbelen, maar die hebben we door de coronapandemie en de impact hiervan op onze klanten tijdelijk in de spreekwoordelijke koelcel gezet.’

Hoopvol

Nice to Meat is uitgegroeid tot een van de grootste horecaslagerijen van Nederland en is voor hun afzet dus grotendeels afhankelijk van de horeca. ‘Veel van de Michelin sterrenrestaurants weten hun weg naar Nice to Meat wel te vinden voor goede en constante kwaliteit, net als bijna alle grote hotels. Gelukkig mogen ook zij op korte termijn hun deuren weer openen’, blikt Fred hoopvol vooruit op de aankomende versoepelingen van de coronamaatregelen. ‘Dan kunnen we weer producten met een verhaal leveren, kunnen de chefs met onze producten weer het verschil maken en kunnen hun gasten weer genieten van onze producten van topkwaliteit’.

Artikel delen