Fortaleza Capital adviseert bij verkoop 123kartonnendozen.nl aan Dimensio

Fortaleza Capital Dimensio 123kartonnendozen.nl

Fortaleza Capital adviseert bij verkoop 123kartonnendozen.nl aan Dimensio

Fortaleza Capital trad op als exclusieve corporate finance adviseur voor de aandeelhouder van 123kartonnendozen.nl bij de verkoop van dit bedrijf aan Dimensio Verpakkingen. De combinatie van beide bedrijven biedt aanzienlijke voordelen. 

Over 123kartonnendozen.nl

123kartonnendozen.nl is een online-only verpakkingsdistributeur met een breed en diep assortiment golfkartonnen (verzend)dozen, zowel uit voorraad als op maat gemaakt. Daarnaast levert het bedrijf complementaire verpakkingsmaterialen voor de veilige verzending van producten, zoals tapes, opvulmaterialen en stretchfolies. 123kartonnendozen.nl heeft een leidende online aanwezigheid via 18 verpakkingswebsites die Nederland, België en de DACH-regio bestrijken. Verder omvat het bedrijf diverse websites, waaronder 123dozenopmaat.nl, 123verhuisdozen.com en 123bedruktetape.nl. Naast zijn uitgebreide markt- en productkennis onderscheidt 123kartonnendozen.nl zich vooral door diepgaande en uitgebreide kennis van online diensten, SEO, SEA en online marketingstrategieën.

Continuïteit van het aanbod

Jan Willem Koole, oprichter van 123kartonnendozen.nl: ‘De schaal van Dimensio Verpakkingen gecombineerd met de ondernemende cultuur biedt ons de mogelijkheid om nog sneller online te groeien. Onze productassortimenten vullen elkaar perfect aan en versterken elkaar. Verdere voordelen van de combinatie van onze bedrijven zijn schaalvoordelen bij de inkoop en toegang tot het ultramoderne magazijn van Dimensio in Almere. Door ons bij Dimensio aan te sluiten versterken we onze marktpositie, en waarborgen we de continuïteit van ons aanbod voor onze klanten op de lange termijn.’

‘Onze productassortimenten vullen elkaar perfect aan en versterken elkaar.’

Over Dimensio Verpakkingen

Dimensio richt zich op verpakkingen voor de B2B-markt. Naast 123kartonnendozen.nl omvat de groep Dimensio (vuilniszakken), Vegem Industriële Verpakkingen, Hoogstraten Verpakkingsmaterialen (industriële verpakkingen), Mapack (industriële verpakkingen), Havelaar Verpakkingen (verpakkingen voor bakkerijen), Chocapack (verpakkingen voor chocoladeproducten) en Food Disposables (disposables voor de voedingsindustrie).

Versnelde groei

Dimensio heeft een langetermijn groeistrategie en een expansief investeringsbeleid. Bedrijven binnen de groep worden geleid met aanzienlijke autonomie en ruimte voor lokaal ondernemerschap, tegelijkertijd profiteren ze van de ondersteuning van gecentraliseerde diensten. Caspar Jacobs, CEO van Dimensio: ‘We zijn verheugd dat 123kartonnendozen.nl zich bij onze groep voegt, waardoor de online verpakkingsaanwezigheid van Dimensio verder wordt versterkt. Onze transport- en industriële verpakkingsbedrijven Vegem, Hoogstraten, Mapack en 123kartonnendozen.nl vormen een krachtige propositie voor versnelde groei binnen de transport- en industriële verpakkingsmarkt.’ Met de overname van 123kartonnendozen.nl bedragen de totale jaarlijkse verkopen van Dimensio ongeveer €125 miljoen.

123kartonnendozen.nl wordt gevestigd op het hoofdkantoor van Dimensio in Almere, Nederland. Het huidige team, inclusief Jan Willem Koole en Liselore Koole, blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

 

Over Fortaleza Capital

Fortaleza Capital is een onafhankelijke corporate finance adviesfirma met een speciale focus op de verpakkingssector en papier- en kartonsector. Fortaleza Capital bouwde een solide track record op en ontwikkelde een uitgebreid, groeiend netwerk van senior executives en industrie-experts. Hierdoor kan de exclusieve corporate finance adviseur meerwaarde realiseren voor hun klanten. Fortaleza Capitals teamleden hebben een gezamenlijke ervaring van meer dan 130 jaar in deze industrie en een ongeëvenaard netwerk in de Nederlandse verpakkingsmarkt.

Artikel delen