Herstructurering FrieslandCampina

Herstructurering FrieslandCampina

FrieslandCampina gaat zijn kaasverpakkingsactiviteiten reorganiseren en heeft de intentie zijn vestiging in het Belgische Genk te sluiten. Als gevolg hiervan komen 211 arbeidsplaatsen te vervallen. De betrokken medewerkers zijn over het plan geïnformeerd.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Het voorgenomen besluit om de Yoko Cheese vestiging Genk te sluiten, is genomen op basis van de huidige onderbezetting van het kaasverpakkingsnetwerk, verdere portfolio optimalisatie en synergievoordelen door kaasverpakkingsactiviteiten te concentreren in Wolvega en Leerdam. Hiermee wordt de concurrentiepositie van FrieslandCampina verder versterkt. De plannen maken deel uit van de onlangs aangekondigde versnelling van ondernemingsstrategie ‘Our Purpose, Our Plan’ en dragen bij aan een structurele vermindering van overcapaciteit en de aangekondigde besparingen.

FrieslandCampina herstructureert kaasverpakkingsactiviteiten

‘In lijn met onze strategie zijn we continu op zoek naar manieren om onze positie verder te verbeteren met betrekking tot waardecreatie en kostenoptimalisatie. Dit doen we uiteraard na zorgvuldige afweging van alle belangen en met oog voor betrokken medewerkers. Ik besef dat het voornemen om afscheid te nemen van onze vestiging in Genk hard aankomt. Vanuit de onderneming zullen we in het geval van sluiting onze medewerkers ondersteunen bij het zoeken naar ander werk’, zegt Hans Meeuwis, President FrieslandCampinaDairy Essentials.

Sluiting vestiging FrieslandCampina

Het is de intentie om de vestiging in Genk eind 2021 te sluiten.

Artikel delen