Konrad Eichberger MD Bark Packaging Group

Konrad Eichberger MD Bark Packaging Group

Konrad Eichberger versterkt Bark Packaging Group als nieuwe Managing Director. Met deze versterking van de directie geeft Bark Packaging Group de groeiambities nog meer vorm. Het is een nieuwe stap in de professionalisering van het bedrijf, of zoals Konrad het zelf omschrijft: ‘Op naar Bark 2.0’.


Konrad Eichberger
Konrad Eichberger is de nieuwe managing director van de Bark Packaging Group

‘Ik kijk er enorm naar uit om Bark Packaging Group (BPG) te helpen met het creëren van toegevoegde waarde bij klanten”, vertelt Konrad enthousiast in het Experience Centre van Bark Innovations in Eerbeek. “De internationale expansie spreekt mij enorm aan, evenals de autonome groei die het bedrijf momenteel doormaakt. De gesprekken die ik voerde met Erik Bos (CEO) en Berny Plas (Managing Partner) leverden veel enthousiasme en uitdagingen op. We richten onze blik op de toekomst om BPG gezamenlijk naar een nog hoger niveau te tillen.’

Value sales

Dat hogere niveau wil de directie van BPG bereiken door zich verder te specialiseren in ‘value sales’. Waarde toevoegen in het proces bij de klant wordt zo mogelijk nog belangrijker binnen de ambities van BPG. ‘In de afgelopen periode is vrijwel iedereen geconfronteerd met een verstoorde Supply Chain door tekorten aan grondstoffen, logistieke issues en een aantrekkende economie. Met het bieden van onze toegevoegde waarde modellen zijn wij in staat om deze verstoringen voor onze klanten grotendeels op te vangen, zodat we ook in deze periode van onzekerheid de continuïteit van levering vrijwel altijd kunnen waarborgen. Onze klanten ervaren nu echt de kracht en meerwaarde van BPG. Konrad heeft zelf ook meer dan twintig jaar B2B-ervaring in high-end solutions en is daarom een zeer waardevolle toevoeging aan ons MT-team’, zegt Erik Bos.

Duurzaamheid

Berny Plas vult aan: “Daarnaast gaat onze focus tegenwoordig ook meer uit naar het doorvoeren van sustainable oplossingen. De jongere generatie denkt meer en meer na over second life, hergebruik en de CO2 footprint. Het zit ons in het DNA om naast het bieden van de logistieke concepten ook op dit onderwerp een stempel te drukken. Met name met Bark Innovations kunnen we onderscheidend zijn door het ontwikkelen van slimme en duurzame verpakkingsoplossingen. Dit kan op verzoek van de klant zijn, maar we werken proactief ook aan innovaties hetwelk we als een specialty aan onze klanten kunnen aanbieden. Daarnaast hebben we in de afgelopen jaren binnen de groep ingezet op het ontwikkelen van bijvoorbeeld een (UN gekeurde) Bag in Box serie van 3 liter tot 1.000 liter, het inzetten van gerecycled en mono materiaal, maar ook kijken we hoe we onze ondernemingen binnen BPG verder kunnen verduurzamen. De markt vraagt hier steeds meer om en we voelen ons tevens moreel verplicht om hieraan een bijdrage te leveren.’

Teambuilding

Om de ambities binnen BPG waar te kunnen maken wil Eichberger zich binnen de organisatie richten op samenwerken en teambuilding. ‘Het meest kijk ik ernaar uit om samen met de groep te groeien. Dat kan door de samenwerking te bevorderen en door synergie te halen uit onze zusterbedrijven. Ik zet heel erg in op teambuilding; dat vind ik heel belangrijk. Uiteindelijk doe je het met z’n allen, vooral in een bedrijf met korte lijnen zoals binnen BPG. Het is een fantastisch cluster aan bedrijven waar nog heel veel potentie in zit. Ik zie het als een mooie uitdaging om hier de komende jaren gestalte aan te geven.


Bark Apeldoorn<br />
Foto ; Pim Ras
Erik Bos (l.) en Berny Plas
Foto: Pim Ras

Artikel delen