Nieuw duurzaam hoofdkantoor voor Ranpak

Nieuw duurzaam hoofdkantoor voor Ranpak

Ranpak, producent van duurzame verpakkingsoplossingen, krijgt een nieuw Europees hoofdkantoor in Kerkrade. Momenteel is het bedrijf gevestigd op verschillende locaties in Kerkrade en Heerlen. De nieuwe locatie krijgt ruimtes voor productie, logistiek, duurzame kantoorruimtes en een grote showroom. De oplevering van het gebouw is gepland voor oktober 2022. Het gebouw biedt werkgelegenheid voor zo’n 350 mensen.

Vraag is hoger dan ooit

‘Wij hebben behoefte aan meer professionals en meer bedrijfsruimte om te kunnen voldoen aan de vraag, die hoger is dan ooit door de huidige situatie in de markt’, aldus Eric Laurensse, managing director Ranpak Europe. ‘Wij zijn dan ook zeer verheugd om op deze nieuwe en duurzame locatie verder te mogen groeien.’

Certificaat

Het nieuwe Europese hoofdkantoor van Ranpak krijgt volgens BREAAM, de certificeringsmethode voor de duurzaam gebouwde omgeving, het certificaat 'very good'. De ontwikkeling betreft 25.000 m2 productieruimte en logistiek, 3.100 m2 kantoor en 600 m2 showroom. Het gebouw wordt high-end afgewerkt, waarbij het dak wordt voorzien van zonnepanelen. De ontwikkeling van het gebouw vindt plaats door Boelens de Gruyter.

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Artikel delen