Nieuwe voorzitter Afvalfonds Verpakkingen

Nieuwe voorzitter Afvalfonds Verpakkingen

Cees de Mol van Otterloo wordt de nieuwe voorzitter van het Afvalfonds Verpakkingen. Hij volgt daarmee Bert Roetert op, die in 2018 voorzitter werd van het Afvalfonds.

Bert Roetert: ‘Nadat ik na de oprichting van het Afvalfonds ruim acht jaar als bestuurslid met Cees de Mol van Otterloo in zijn rol van directeur heb samengewerkt, ben ik bijzonder verheugd dat ik nu het voorzitterschap juist aan hem mag overdragen. Op deze manier is het voorzitterschap in zeer goede en ervaren handen. Zijn goede dossierkennis komt in de steeds complexer wordende wereld rond verpakkingen en de recycling daarvan zeer goed van pas.’

Eerst directeur nu voorzitter


Cees de Mol van Otterloo nieuwe voorzitter Afvalfonds Verpakkingen.
Nieuwe voorzitter Cees de Mol van Otterloo.

Cees de Mol van Otterloo was sinds de oprichting in 2012 algemeen directeur van het Afvalfonds. 1 januari 2021 werd hij opgevolgd door Hester Klein Lankhorst. ‘Ik vind het een eer om als voorzitter aan de slag te gaan en bij te kunnen dragen aan de verdere invulling van producentenverantwoordelijkheid voor verpakkingen en de regierol die het verpakkend bedrijfsleven op zich neemt op het gebied van recycling en verduurzaming van verpakkingen’, aldus De Mol van Otterloo.

Afvalfonds Verpakkingen

In Nederland zijn bedrijven die verpakte producten op de markt brengen wettelijk verplicht te zorgen voor het inzamelen en recyclen van de verpakkingen: de producentenverantwoordelijkheid. De Stichting Afvalfonds Verpakkingen heeft deze verantwoordelijkheid van deze bedrijven op zich genomen. Het verpakkend bedrijfsleven betaalt hiervoor een heffing per kilo verpakkingen aan het Afvalfonds Verpakkingen: de afvalbeheersbijdrage. Hiermee worden de kosten voor de inzameling en recycling van verpakkingen volledig vergoed. Meer informatie is hier te vinden.


Hester Klein Lankhorst directeur Afvalfonds Verpakkingen.
Directeur Hester Klein Lankhorst.

Tags: 
Artikel delen