Optimum Group neemt Etiket Schiller over

Optimum Group neemt Etiket Schiller over

Etiket Schiller, een specialist in de productie van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group. De huidige directie van Etiket Schiller blijft in haar huidige functie binnen de organisatie.

De toevoeging van Etiket Schiller past goed binnen de Europese groeiambities van Optimum Group en zal de aanwezigheid van de groep in Duitsland aanzienlijk uitbreiden, meldt het bedrijf. ‘Als onderdeel van de groep is Etiket Schiller in staat haar klanten beter te bedienen door middel van grotere capaciteit, een breder aanbod van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsproducten en een grotere leveringsbetrouwbaarheid als onderdeel van een internationale groep aan drukkerijen.’

Etiketten en flexibele verpakkingen

De overname van Etiket Schiller versterkt de positie van Optimum Group als toonaangevende speler in Duitsland op het gebied van etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen, waaronder bedrukte en blanco zelfklevende etiketten, tapes, shrink sleeves, banderollen, meerlaagse etiketten en flexibele verpakkingen. Met de toevoeging van Etiket Schiller bestaat de groep nu uit 17 aangesloten bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, waarbij elke aangesloten onderneming een eigen product/marktcombinatie heeft.

Vertrouwen in de toekomst

‘Etiket Schiller heeft zich goed ontwikkeld in de afgelopen jaren, waarin we een aanzienlijke groei hebben gerealiseerd, gebaseerd op een sterk en toegewijd team van medewerkers en door te investeren in inhouse geproduceerde duurzame etiketteringsoplossingen’, aldus Gunther Schiller en Susanne Daiber, Directors van Etiket Schiller.
‘Met de overname van Etiket Schiller wordt ons Duitse deel van de groep verder versterkt met creatieve en technische capaciteiten waarover we nog niet beschikten. Etiket Schiller heeft een sterk commercieel en technisch profiel, en een indrukwekkend klantenbestand. We kijken uit naar de samenwerking met de eigenaren die allen in hun huidige functie blijven’, zegt Andre Prophitius, managing director Optimum Group Germany.
CEO Ruud Zantman vult aan: ‘Na de overname van HT Labelprint en SC Etiketten, zijn we verheugd deze verdere stap in Duitsland te zetten en Etiket Schiller te verwelkomen in de groep.’


De toevoeging van Etiket Schiller past goed binnen de Europese groeiambities van Optimum Group en zal de aanwezigheid van de groep in Duitsland aanzienlijk uitbreiden, meldt het bedrijf.

Artikel delen