Stefan Koenig Managing Director bij Optima

Stefan Koenig Managing Director bij Optima

Stefan Koenig wordt per 1 maart 2021 managing director bij  Optima packaging group in Schwaebisch Hall. Samen met Hans Buehler (managing director/CEO), Gerhard Breu (voorzitter Optima Pharma Division) en Jan Glass (CFO) zal Koenig verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de Optima Group.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

In zijn nieuwe rol zal de primaire focus van Koenig liggen op producten en markten. Hij zal ook belast worden met de strategische ontwikkeling en de internationalisering van de Optima Consumer Division en andere dochterondernemingen.

‘We zijn verheugd dat we in Stefan Koenig zo'n ervaren manager voor Optima hebben – iemand die een schat aan kennis meeneemt uit de speciale machinebouw en onze doelindustrieën’, zegt Buehler.

Carrière Stefan Koenig

Koenig is vooral bekend met de voedings- en farmaceutische industrie en heeft ruime ervaring in serieproductie. Voordat hij zich bij de huidige onderneming voegde, bekleedde de 55-jarige Koenig meer dan 20 jaar leidinggevende functies, waaronder vier jaar in Azië. Onlangs was hij CEO bij Bosch Packaging Technology, dat nu Syntegon Technology heet. Stefan Koenig Managing Director bij OptimaKoenig is gepromoveerd in de werktuigbouwkunde en omschrijft zichzelf als een "constructieve teamspeler, een vooruitstrevende en laterale denker, evenals iemand die interculturele en cross functionele samenwerking aanstuurt".

 

Tags: 
Artikel delen