Tilhulpspecialist Erkon opent deuren Experience Center Veenendaal

Leo en Bert Rijsbergen voor een wandpaneel waarop de bedrijfsgeschiedenis staat

Tilhulpspecialist Erkon opent deuren Experience Center Veenendaal

Een ware speeltuin vol met de nieuwste ergonomische tilhulpmiddelen, Erkon heeft in Veenendaal de deuren van zijn Experience Center geopend. En met de viering van het 50-jarig jubileum was het dubbel feest.

Op 28 en 29 mei opende Erkon Tilhulpmiddelen de deuren voor klanten en relaties om het Experience Center te bezoeken. Meer dan 150 bezoekers kregen een rondleiding onder het genot van een hapje en drankje. In de ruimte van 300 m² staat een breed scala aan tilhulpmiddelen. De verrijdbare tilhulpmiddelen, kantelaars, palletdispencers en heftafels werden uitvoerig gedemonstreerd door de adviseurs van Erkon.

Erkon zak meel demoruimte

Zak meel

Bezoekers konden zelf ook de werking en ergonomische voordelen ervaren. Zo bracht een bakkerij hun eigen zak meel mee om het tilwerk met een vacuümhefsysteem te testen. ‘Dit is precies waarom we het Experience Center hebben gerealiseerd’ legt Bert Rijsbergen uit. ‘Uiteraard gaan we ook nog naar klant toe om de werksituatie goed te kunnen beoordelen, zeker wanneer het om een maatwerk oplossing vraagt. Maar we vinden het belangrijk dat de klant ook zelf kan ervaren hoe onze tilhulpmiddelen het zware tilwerk ontlasten, en dat kan nu hier.’

 

Dubbel feest

Tijdens de opening werd ook het 50-jarig jubileum gevierd. Als sinds 1974 richt Erkon Tilhulpmiddelen zich op het beschermen van de fysieke gezondheid van medewerkers en het faciliteren van productieprocessen. Opgericht door Leo Rijsbergen met kantoor vanuit een garagebox aan huis is Erkon inmiddels uitgegroeid tot een zwaargewicht in ergonomisch tillen.

Erkon - Experience Center Veenendaal-1

Bedrijfsgeschiedenis van Erkon

Namens het personeel ontvingen Leo en Bert Rijsbergen een wandpaneel waarop de bedrijfsgeschiedenis in tekst en beeld als een tijdlijn is weergegeven. Vanaf het eerste visitekaartje, langs foto’s van het jonge gezin Rijsbergen, deelname aan beurzen, mooie projecten, divers foldermateriaal tot aan de opbouw van de vestiging in Veenendaal. Met deze terugblik in het verleden kijkt Bert Rijsbergen vol vertrouwen naar de toekomst. ‘Met de centralisering van ons Experience Center tillen we onze business naar een volgend niveau.’

Erkon demo ruimte

 

Artikel delen