5x de opvallendste kruid- en pepernootverpakkingen

Verpakkingen van kruidnoten en pepernoten

5x de opvallendste kruid- en pepernootverpakkingen

Of je het nu geweldig vindt of maar vreemd, je kunt er niet omheen: het lijkt wel alsof elk jaar de Sinterklaas producten vroeger in de winkels liggen. Ook verzinnen verschillende merken steeds meer bijzondere smaakcombinaties voor hun kruid- en pepernoten, inclusief bijzondere verpakkingen. Natuurlijk moeten de ‘klassieke’ kruid- en pepernoten daarbij ook nog opvallen met hun verpakking. Reden genoeg voor ons om de meest bijzondere of opvallende kruid- en pepernotenverpakkingen van dit jaar op een rijtje te zetten! Packaging designer Samantha Nolet gaf ons daarbij haar professionele analyse.

De Milka Kruidnoten met Melkchocolade

Deze kruidnotenverpakking van Bastogne en Milka valt zeker op! De verpakking is matglanzend in de bekende paarse Milka-kleur. Ook bevat de verpakking leuke illustraties rond het zogenaamde kijkgat. Samantha had het kijkgat daadwerkelijk transparant gemaakt. “Een echt kijkgat had evengoed gekund en is misschien ook leuker. Ik had hier en daar een pepernoot langs de rand gezet om de illusie van een volle zak te geven wanneer de zak leger raakt.” Persoonlijk vindt Samantha de rode strik teveel van het goede. “Het rode strikje is onnodig en lijdt teveel af”. Soms geldt less is more ook voor pepernotenverpakkingen!

Milka kruidnoten verpakking

 

De plastic potten van Van Delft

Kruidnotenfabrikant Van Delft verkoopt zijn kruidnoten in plastic, eventueel herbruikbare, potjes. Heel anders dan dat de meeste merken kun kruid- of pepernoten verpakken en daarmee vallen ze op. De potjes zijn geheel transparant en daarom zie je goed wat je koopt. Het zwarte label is erg simpel en de zilveren bedrukking geeft de verpakking een bijna luxe uitstraling. Volgens Samantha had het nog beter geweest voor de looks én de duurzaamheid als de potten van glas waren.

Van Delft chocolade pepernoten verpakking

De simpele, maar duurzamere kruidnotenverpakking van Hema

Deze verpakking vegan truffelkruidnoten is ontzettend simpel, maar Hema scoort wél duurzaamheidspunten met de kartonnen verpakking. En soms is simpel helemaal niet erg, less is more! Daar kan de Milka x Bastogne kruidnotenverpakking nog iets van leren! Bij deze verpakking zie je precies wat je krijgt en het kartonnen bakje kan ook als serveerbakje gebruikt worden. De Sinterklaas sticker is even simpel, maar duidelijk en voorzien van een leuke illustratie.

Hema kruidnoten verpakking

De sfeervolle bakkerskruidnoten van Bolletje

Soms krijg je van een package design precies het juiste gevoel. Ook Samantha wordt blij van deze verpakking. “Deze zak doet me denken aan een jutezak én je kunt de verpakking makkelijk hersluiten.” In het geval van deze Bolletje verpakking krijgen wij meteen zin in de koudere dagen, sneeuw en het Sinterklaasfeest. De mooie illustratie draagt daar zeker aan bij. Daarnaast heeft deze verpakking ook een groot kijkgat, wat er voor zorgt dat je precies kunt zien wat je krijgt.

Bolletje Bakkers kruidnoten verpakking

De luxe cadeauverpakkingen van Van Delft

Wil je iemand een zakje (of twee) kruidnoten cadeau geven? Dan kun je dat het best bij Van Delft doen. Wanneer de consument een geschenkpakket bestelt bij Van Delft, wordt hun cadeautje namelijk verpakt in een mooie, kartonnen verpakking die er erg luxe uitziet, dankzij de matglanzende verpakking en de simpele logo opdruk. De kruidnoten zelf zitten in een plastic zakje.
Cadeauverpakking pepernoten van Van Delft

Artikel delen