Anchor kerstbier blijft in traditionele verpakking

Anchor kerstbier blijft in traditionele verpakking

Anchor Brewing in San Francisco, Californië brengt met Kerst haar 43e kerstbier uit. Het bier, ooit bekend als Anchor OSA (Our Special Ale), is een jaarlijkse vakantieklassieker die voor het eerst werd uitgebracht in 1975. Anders dan de rebranding en de verhuizing van haar kernassortiment naar blik, is het traditionele ronde 12oz-flesformaat hetzelfde is gebleven, inclusief het handgetekend boomlabel.

Buiten het geheime recept dat van jaar tot jaar verandert, heeft Christmas Ale ook een ander feestelijk, met de hand getekend boomlabel op elke release. Op het met de hand getekende label van dit jaar staat een Blue Gum Eucalyptus-boom, een knipoog naar Mary Ellen Pleasant - een 19e-eeuwse ondernemer, financier en burgerrechtenactiviste uit San Francisco. Pleasant, die wordt erkend als de "Moeder van burgerrechten in Californië" vanwege haar impact tijdens de goudkoorts in San Francisco, plantte zij kort voor haar dood in 1904 Blue Gum Eucalyptusbomen buiten haar landhuis in Pacific Heights. In 1974 plaatste de stad San Francisco een ereplaat in het Mary Ellen Pleasant Memorial Park.

 

Geïnspireerd op Italiaanse likeur

De release van dit jaar is ter ere de gepensioneerde brouwmeester Tom Riley, die de 38 jaar de creatieve leiding had bij de iconische brouwerij in San Francisco. Het kerstbier toont tonen van sinaasappel, kamperfoelie, geroosterde mout en eucalyptus. Goed gestructureerd met plantaardige ingrediënten en aangenaam kruidige hop, eindigend met een vleugje kruiden zoals de verwarmende, bitterzoete tonen van Amaro, een Italiaanse kruidenlikeur die vaak wordt genoten als digestief na het eten. Het bier van 7,2% past goed bij hartige wintergerechten zoals geroosterde kip of een zoete lekkernij zoals een chocolate cake.

 

Flessen

Christmas Ale is verkrijgbaar tot en met januari 2023 en wordt aangeboden in flessen van 12 oz en magnums van 50,7 oz. In Nederland is het helaas niet verkrijgbaar.

Net als vorig jaar komt een deel van alle verkopen ten goede aan One Tree Planted, een non-profitorganisatie die zich inzet voor wereldwijde herbebossing en miljoenen bomen plant in 43 landen.

NCHOR_ChristmasAleProduction_6pack

 

 

Artikel delen