Better with Less – Design Challenge: de winnaars zijn bekend!

Better with Less - Design Challenge 2022-2023

Better with Less – Design Challenge: de winnaars zijn bekend!

Onlangs vond de derde editie van de Better with Less - Design Challenge, georganiseerd door Metsä Board, plaats. 124 ontwerpers uit 27 landen gingen de uitdaging aan om de zero-waste verpakking van de toekomst te creëren. De wedstrijd eindigde in een gedeelde eerste plaats met twee eenvoudige, elegante en circulaire verpakkingsoplossingen als winnaar. 

 

 

Elegante ontwerptechniek

De Kid’s Headphones Packaging is van ontwerper Kitty Ching en gericht op gebruiksvriendelijkheid en recyclebaarheid. De verpakking is gemakkelijk te openen dankzij een elegante ontwerptechniek en biedt uitstekende productbescherming. Ook geeft de verpakking invulling aan het aspect hergebruik: in het binnenste gedeelte kan de koptelefoon worden opgeborgen.

Kids Headphones Packaging van Kitty Ching Cardboard Protecting Filler van Michalski, Klimpel en Olejnik

Minimaal materiaalgebruik

De Cardboard Protecting Filler, van ontwerpers Marcin Michalski, Monika Klimpel en Adrian Olejnik, biedt een oplossing voor het transporteren van televisies en elektronica. Een balkachtige structuur beschermt het product aan elke zijde van de verpakking. Het ontwerp is gemaakt van karton met nieuwe vezels, is licht en duurzaam. Bovendien is de kartonnen beschermvulling eenvoudig te recyclen en is de hoeveelheid gebruikt materiaal minimaal.

Reshape van Dawid Thiel Zero Waste Medication Blister Pack van Patrick Walby

Innovatief verpakkingsformaat

De derde prijs ging naar Reshape van ontwerper Dawid Thiel. Dit verpakkingsconcept is ontworpen voor een groter aantal producten. Het innovatieve verpakkingsformaat vermindert het aantal verpakkingen dat retailers op voorraad moeten hebben. Als extra prijs bood Metsä Board een stage aan in het Paperboard and Packaging Excellence Centre in Finland. De winnaar was Patrick Walby met zijn 'Zero Waste Medication Blister Pack'. Deze verpakking voor de farmaceutische industrie heeft tot doel plastic en aluminium te vervangen door karton. Ook waren er eervolle vermeldingen voor Totally Bananas van Max Gubbins en F'lover van Mine Koca.

Totally Bananas van Max Gubbins F’lover van Mine Koca
Artikel delen