Bowler & Kimchi viert Leids ontzet met blik

Bowler & Kimchi viert Leids ontzet met blik

3 oktober is Leidens Ontzet, het grote jaarlijkse stadsfeest waar iedereen naar toeleeft. Dit jaar door Covid-19 echter niet. Het Leidse designbureau Bowler & Kimchi bedacht met brouwerij Poesiat & Kater een bijzonder bier mét bijzonder etiket om het feest toch te vieren.

'Toch een beetje feestelijk'

Op 3 oktober 1574 wordt de stad Leiden bevrijd van de Spanjaarden. Dit feest wordt elk jaar groots gevierd in Leiden. Dit jaar valt door Covid-19 dit hele feest in het water. ‘Dit jaar niet het grote feest dat wij allemaal kennen en naar uitkijken! Zonder de kermis, zonder taptoe, zonder lekker dansen in de stad. Er wordt door iedereen van alles gedaan om Leidens Ontzet dit jaar tóch een beetje feestelijk te maken’, meldt het designbureau.

Bijzonder label

‘Wij, van Bowler & Kimchi, (Leids design bureau in samenwerking met Brouwerij Poesiat & Kater) vieren Leidens Ontzet 2020 met een limited edition bier. Geheel gestoken in wit en rood. De kleuren waarin op 3 oktober de hele stad gehuld is, de kleuren van Leidens Ontzet.

Wij hebben het label zo vormgeven je in eerste instant gewoon 3 oktober leest. Maar… in de tweede laag ontdek je dan dat er eigenlijk “it’s OK TO BE Really........ staat. Hier kun je dan zelf de tekst afmaken en het er opschrijven. Iets leuks, iets grappigs of iets liefs. Leuk om aan je vrienden of familie te geven waar je normaal lekker mee de stad in gaat. Om toch samen het 3 oktober feest te kunnen vieren maar dan op gepaste afstand.. “it’s OK TO BE Really........enjoying this day at home! Proost!’

Artikel delen