Leeuw ontwaakt in Timorous Beastie whisky

Timorous Beastie van Douglas Laing

Leeuw ontwaakt in Timorous Beastie whisky

Douglas Laing heeft onlangs de nieuwste Timorous Beastie 'Meet the beast' limited edition whiskypakketten gelanceerd. Het 'Illusion'-pakket bevat in de koker een speciale bril die de verborgen geheimen van het ongrijpbare beest achter deze whisky onthult.

‘Met zijn unieke Illusion-pakket, natuurlijke vatsterkte en exclusieve rijping op bourbonvaten belichaamt deze release onze toewijding aan innovatie en kwaliteit’, zegt Scott Morrison, brandmanager van Timorous Beastie. ‘Dit ontwerp ontketent het beest achter de whisky. “Meet The Beast” in 2023.’

Timorous Beastie  (2)

Veldmuisje

De beestachtige Highland Malt whisky heeft van originele ‘Timorous Beastie’ op het etiket staan. Het betreft een bang en verlegen veldmuisje dat beroemd is geworden door het gedicht "To a Mouse" van Robert Burns. ‘Het angstaanjagende beest achter dit bange veldmuisje staat voor de intense en onvervalste smaakervaring’, aldus Scott Morrison.

 

Gebotteld op bourbonvaten

De Blended Highland Malt whisky is gebotteld op natuurlijke vatsterkte van 54,3% alcohol en heeft uitsluitend gerijpt op bourbonvaten. Dit zorgt volgens de producent voor een uitbarsting aan geuren van zoete vanille en gekruide citrusvruchten met een afdronk van zoete meringue en karamel.

Timorous-Beastie-scaled

 

 

Artikel delen