Creators Dock restylet Smoeltjes verpakkingen

Creators Dock restylet Smoeltjes verpakkingen

Smoeltjes viert feest! Al 25 jaar toveren deze vrolijke koekjes van Hellema een lach op ieders gezicht. Na al die jaren heeft het merk een vaste plek veroverd in vrijwel elke supermarkt in Nederland. Om dit te vieren werkten Hellema en designbureau Creators Dock samen aan een restyling, zodat de lekkerste kinderkoekjes in een nieuw jasje ook de volgende generatie kan betoveren.

Promotioneel

En het is dubbel feest! Het Friese Hellema bestaat 160 jaar. Dit bedrijf uit Hallum is internationaal bekend door merken als Hellema, Nature Bakes, CrunchieS en Sun Best. Ook zijn zij de trotse bedenker en eigenaar van Smoeltjes. Naast deze merken worden er private label producten geproduceerd, die verkocht worden in meer dan 90 landen.

Restyling met fungarantie

Het Amsterdamse designbureau Creators Dock is al jaren vaste partner van Hellema en kreeg dit keer wel een hele bijzondere opdracht: de restyling van de Smoeltjes verpakkingen.


Creators Dock kreeg de opdracht om Smoeltjes te voorzien van een nieuw design mét behoud van de bekende merkuitstraling.
Creators Dock kreeg de opdracht om Smoeltjes te voorzien van een nieuw design mét behoud van de bekende merkuitstraling.

‘De opdracht was duidelijk: het neerzetten van een nieuw design mét behoud van de bekende merkuitstraling’, aldus Maroel Sigtema, Creative Director van Creators Dock. ‘Wat ons betreft moesten we de drie succespijlers behouden: kleur, logo en de fun van het merk.’

Unieke uitdeelverpakking

De Smoeltjes waren de eerste kinderkoekjes in een portieverpakking op de Nederlandse markt.


Creators Dock kreeg de opdracht om Smoeltjes te voorzien van een nieuw design mét behoud van de bekende merkuitstraling.
Het Smoeltjes-assortiment is uitgebreid met Spookkoekjes en Ufo’s.

‘We hadden in die tijd iets unieks te pakken’, zo vertelt Frank Wildschut, productmanager bij Hellema. ‘Onze handige uitdeelzakjes zijn blijvend populair én makkelijk voor onderweg en feestjes. Omdat onze uitdeelzakjes ook gewild zijn tijdens bijvoorbeeld Sint-Maarten en Halloween, is het assortiment uitgebreid met Spookkoekjes en Ufo’s. Het 25-jarig jubileum van de Smoeltjes was een mooi moment voor een frisse look voor deze hele familie aan Smoeltjes!’

Herkenbaar


Frank Wildschut, Productmanager bij Hellema, en  Maroel Sigtema, Creative Director van Creators Dock.
Frank Wildschut, Productmanager bij Hellema, en Maroel Sigtema, Creative Director van Creators Dock.

‘De restyling moest wel op detailniveau aangepakt worden, omdat de bestaande verpakkingen van Smoeltjes juist zo herkenbaar zijn’, vertelt Sigtema. ‘De rode kleur is kenmerkend voor de speculaasjes. Dat wilden we absoluut behouden. We hebben daarom gezorgd voor subtiele veranderingen in de verpakking, zodat de vertrouwde uitstraling behouden bleef, maar wel weer jaren mee kan. Een bijkomend voordeel van onze restyling is dat de nieuwe verpakking ook volwassenen aanspreekt. Het koekje waar ze als kind van hielden, is nu het koekje dat ze graag kopen.’

“De drie succespijlers zijn behouden: kleur, logo en de fun van het merk”

Karaktervolle koekjes

De subtiele veranderingen zijn goed terug te zien. Sigtema: ‘Voorheen was er een jongetje aanwezig op de verpakking. Deze hebben we vervangen door geïllustreerde Smoeltjes met allemaal hun eigen karakter. Dit om de Smoeltjes zelf meer centraal te zetten. Ook leuk zijn de raadseltjes en puzzels op de portie verpakkingen: zo wordt je snackmomentje nóg leuker!’


Ook de verpakkingen van Ufo’s en Smoeltjes zijn onder handen genomen. Deze Smoeltjes zijn nu vrolijke ruimtewezentjes en spookjes geworden.
Ook de verpakkingen van Ufo’s en Smoeltjes zijn onder handen genomen. Deze Smoeltjes zijn nu vrolijke ruimtewezentjes en spookjes geworden.

Nadat Creators Dock de bekende Smoeltjes Speculaasjes hadden gerestyled hebben ze de verpakkingen van de Ufo’s en Spookkoekjes aangepakt. Deze Smoeltjes zijn nu vrolijke ruimtewezentjes en spookjes geworden, geheel in lijn met de speculaas Smoeltjes, maar met behoud van hun eigen karakter.

Door deze restyling heeft Creators Dock ervoor gezorgd dat Smoeltjes de komende jaren vooruit kan. Zo gaat het merk met een goede uitstraling en herkenbare smoel lachend de toekomst tegemoet!

Artikel delen