Greiner ontwikkelt lichtere yoghurtbeker

Greiner ontwikkelt lichtere yoghurtbeker

Fabrikant van plastic verpakkingen Greiner Packaging boekt vooruitgang in het verminderen van het materiaalgebruik voor yoghurtbekers. Het materiaal verminderd met 20 procent vergeleken met de huidige productiemethoden.


Greiner
Lichtgewicht yoghurtbeker van Greiner

Greiner Packaging onderneemt verschillende stappen om haar verpakkingsoplossingen zo duurzaam mogelijk te maken. Een belangrijke benadering is het verminderen van het materiaalgebruik en tegelijkertijd de recycleerbaarheid behouden of verbeteren om zowel gewicht te besparen als de CO2-uitstoot te verminderen. Het bedrijf onthult nu een plastic beker voor Griekse yoghurt die het grote succes van deze inspanningen aantoont.

20% lichter

De Oostenrijkse zuivelonderneming Ennstal Milch exploiteert een afvulfabriek voor verschillende smaken Griekse yoghurt. Greiner Packaging heeft met succes een ideale verpakkingsoplossing voor de yoghurt ontwikkeld - een beker met een aantrekkelijk design en tegelijkertijd aanzienlijk lager materiaalgebruik. De nieuwe beker is 20% lichter in gewicht en heeft dus ene lagere ecologische voetafdruk. Het materiaal, PP, is geschikt voor koud en warm afvullen en biedt IML-decoratie voor een optimale branding en premium look.

De gewichtsreductie heeft absoluut geen invloed op de functionaliteit van de beker of de geschiktheid voor logistiek en afvullijnsystemen. Evenzo is het nog steeds net zo eenvoudig om de lege bekers te scheiden en de verzegelde bekers gevuld met yoghurt te stapelen. Het polypropyleen (PP) plastic dat in de bekers wordt gebruikt, is ontworpen om geschikt te zijn voor het vullen met zuivelproducten en ander voedsel in een gekoelde omgeving of op kamertemperatuur.

Artikel delen