Karakter op bierblik komt tot “leven”

Karakter op bierblik komt tot “leven”

Kikipluscraftbeer onthulde afgelopen vrijdag de nieuwe Stone Cold Crazy van Maximus op een bijzondere wijze. Het levend kunstwerk en bierfluencer deed dit door het karakter op het blik in de Utrechtse brouwerij tot leven te brengen.

Maak kennis met VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie.


Levend kunstwerk Kikipluscraftbeer lanceert Stone Cold Crazy van Maximus in blik met “eigen” karakter.
Levend kunstwerk Kikipluscraftbeer lanceert Stone Cold Crazy van Maximus in blik met “eigen” karakter.

Deze Circus Maximus Cold I.P.A. is gebrouwen in de Amerikaanse West-Coast cold I.P.A.-stijl, waarbij het bier door een extra koude vergisting met lager gist fris droog, crispy en heel “hop-forward” wordt. Het bier verschijnt in een extra groot 44 cl blik in de Circus Maximus reeks. Met deze serie krijgen bestaande bierstijlen extra magie in smaak, uitstraling en artwork mee. De serie is geïnspireerd op de missie van Maximus om mensen samen te brengen, zichzelf te laten zijn en een nieuw bieruniversum te ontdekken.

Bierdesigns

Kiki van Beerendonk, alias bierfluencer Kikipluscraftbeer, is gek op bier en make-up en heeft een instagram-account waar ze opgaat in diverse bierdesigns. Ze brouwt daarnaast ook haar eigen “sterke” bieren als Brouwerij De Man in Tilburg.

Maximus Brouwerij

Maximus is een onafhankelijke brouwerij met een proeflokaal in Utrecht, waar bieren met een eigen identiteit worden gebrouwen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans krijgen om aan het werk te komen.

Artikel delen