Kartonnen bakje met meer dan 95% vezelinhoud

Kartonnen bakje met meer dan 95% vezelinhoud

AR Packaging heeft een kartonnen bakje geïntroduceerd met meer dan 95% vezelinhoud en op maat gemaakte barrière- en gemaksfuncties. Er wordt gebruik gemaakt van minder plastic, zonder in te boeten aan de bescherming van het product.

Plastic in verpakkingen minimaliseren

Het streven om het gebruik van plastic in verpakkingen te minimaliseren, is een belangrijk onderwerp voor retailers en voedselproducenten. Voor verse groenten en fruit wordt veel gebruik gemaakt van massieve plastic trays. De vraag naar trays gemaakt van recyclebare vezels groeit. AR Packaging heeft daarom een ​​eendelige tray geïntroduceerd met een dunne barrièrecoating. Het bakje is gebaseerd op karton dat gemaakt is van vezels van gecertificeerde duurzaam beheerde bronnen. Het vezelgehalte tot 95% maakt het in de meeste landen recyclebaar in de papierstroom.

Verpakking voor breed scala aan producten

‘De meeste van onze productontwikkelingen zijn gericht op verpakkingsoplossingen gemaakt van duurzame en recycleerbare materialen. De overstap naar trays op basis van vezels voor verse groenten kan vrij eenvoudig zijn, zonder dat er investeringen in nieuwe productieapparatuur nodig zijn’, zegt Philipp Eissner, Business Development Manager bij AR Packaging. ‘Deze nieuwe trays zijn al in gebruik in Duitsland en ze zijn zeer geschikt voor een breed scala aan producten, zoals verse groenten en fruit, kruiden, paddenstoelen, zaden en nog veel meer.’

Een combinatie met afdekfolie is ook mogelijk. De hersluitingsfunctie kan de houdbaarheid van het product verlengen en voedselverspilling minimaliseren. Zowel de buitenkant als de binnenkant kan bedrukt worden.

Bron: 
AR Packaging
Artikel delen