Lichte tethered cap sluiting

Lichte tethered cap sluiting

De Luxemburgse sluitingspecialist United Caps heeft een 3 gram wegende tethered flip-top- oplossing ontwikkeld voor niet-koolzuurhoudende dranken die voldoet aan de EU- richtlijnen voor wegwerpbare plastic drankverpakkingen.

De EU-richtlijn, die in mei 2018 is uitgegeven, stelt dat plastic wegwerp drankverpakkingen moeten zijn voorzien van sluitingen die na opening aan de verpakking blijven vastzitten. Door de richtlijn worden deze zogenoemde ‘tethered caps’ steeds gebruikelijker op het gebied van dranken.
Sinds de richtlijn werd uitgevaardigd, heeft United Caps een breed portfolio van dit type sluiting opgebouwd en een van de meest recente is het product Proline 2, een flip-top-oplossing voor niet-koolzuurhoudende dranken.


"Feedback van onze klanten is belangrijk voor ons", zegt Benoît Henckes, CEO van United Cap. (Afbeelding United Caps)

Lichte tethered cap
Proline 2 weegt slechts drie gram, maar zou dezelfde eigenschappen hebben als veel sterkere sluitingen. Het is geschikt voor het sluiten van drankverpakkingen in aseptische afvullijnen en wordt vooral aanbevolen voor gevoelige producten zoals melk en sap.
De sluiting Proline 2 is fraudebestendig verzegeld met een plastic strip, die gemakkelijk toegankelijk is via een uitsparing aan de bovenzijde van de dop. Wanneer de plastic strip wordt losgemaakt, wordt de sluiting geopend door op de dop te drukken of deze op te tillen. De dop en de plastic strip blijven aan de onderste sluitring en de drankverpakking kan gemakkelijk opnieuw worden gesloten door de dop met een duidelijke ‘klik’ terug te drukken.

Maatwerk

Proline 2 is verkrijgbaar in verschillende kleuren en recyclebaar. United Caps schrijft dat een groot deel van hun ontwikkelingswerk, vooral op het gebied van tethered sluitingen, plaatsvindt in nauw contact met de klanten van het bedrijf.
‘We erkennen dat samenwerking met en feedback van onze klanten een kerncomponent is van succes, wat leidt tot betere eindresultaten’, aldus Benoit Henckes, CEO van United Cap .


United Cap's nieuwe sluiting Proline 2 is een flip-top dop, die slechts drie gram weegt en voldoet aan de EU-richtlijnen voor zogenaamde "tethered sluitingen". (Afbeelding United Caps)


Artikel delen