Nominatie voor verpakkingslijn UEI

Nominatie voor verpakkingslijn UEI

Het ontwerp van de nieuwe verpakkingslijn voor One For All-afstandsbedieningen van Universal Electronics (UEI) is het resultaat van de samenwerking tussen Vlastuin en STI.

Geen verpakkingsnieuws meer missen? Klik hier voor een abonnement op VerpakkingsManagement

De nieuwe kartonnen eco-pouch verpakkingen voor de afstandsbedieningen van UEI zijn een vervanging voor de kunststof blisterverpakkingen. De jury van de Packaging Europe Sustainability Awards heeft het project genomineerd voor een Award in de categorie Driving the Circular Economy.

20 ton minder plastic


UEI-verpakkingslijn genomineerd voor Sustainability Award.
UEI-verpakkingslijn genomineerd voor Sustainability Award.

Door de papieren samenstelling van het product zorgt de eco-pouch voor vermindering van materiaal-gerelateerde emissies. Voor de nieuwe Evolve afstandsbediening is dat een inkrimping van de CO2-footprint van 24%. De nieuwe verpakking is volledig recyclebaar, zonder de noodzaak van materiaalscheiding.

In 2020, gerekend over drie van de One for All afstandsbedienings-modellen, zijn de samenwerkende partners er in geslaagd om de afvalberg van eenmalig te gebruiken plastic met 20 ton te verminderen, claimen beide ondernemingen.

UEI: ‘Plastic-vrije verpakkingslijn’

Thomas Hascher, product marketing manager bij UEI, is blij met de erkenning voor het streven naar een plastic-vrije verpakkingslijn. Daarnaast was het logistieke proces een belangrijk uitgangspunt.

‘Wij gaan in de volledige breedte van onze verpakkingslijnen geleidelijk over op duurzame alternatieven. Dat wij daarbij in staat zijn onze bestaande logistieke processen te handhaven en te verbeteren qua impact in de winkels, is precies wat we gehoopt hadden te bereiken. We introduceren de eco-pouch gefaseerd in ons bestaande retail-assortiment, zonder fundamentele veranderingen in presentatie’, legt Hascher uit. ‘Sterker nog, de vervanging van de oude blisterverpakkingen voor deze nieuwe kartonnen verpakking, is een versterking van het imago van de productcategorie in de perceptie van de klant. Ook de winkeliers zijn er enthousiast over.’

Sustainability Award 2021


DE UEI-verpakkingslijn is een resultaat van de samenwerking tussen Vlastuin en STI.
DE UEI-verpakkingslijn is een resultaat van de samenwerking tussen Vlastuin en STI.

De Sustainability Awards competitie heeft een recordaantal van 309 inzendingen ontvangen, informeert de organisatie. De winnaars zullen op 29 september 2021 op de internationale verpakkingsbeurs FachPack in Neurenberg bekend worden gemaakt.

Artikel delen