ScanStar-erkenning voor Metsä Board

ScanStar-erkenning voor Metsä Board

Metsä Board, onderdeel van de Metsä Group, is bekroond met een ScanStar. Dit is een Scandinavische verpakkingsontwerpwedstrijd, georganiseerd door de Scandinavian Packaging Association.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De innovatieve afvalemmer voor mondmaskers is gemaakt van lichtgewicht en duurzaam golfkarton. De afvalbak is ontwikkeld voor het eenvoudig en veilig verzamelen en weggooien van gebruikte gelaatsmaskers. De kartonfabrikant ontwikkelde het concept samen met verpakkingsbureau Futupack en golfkartonverwerker Capertum.

Oordeel ScanStar-jury


De innovatieve afvalemmer voor gezichtsmaskers van Metsä Board is geëerd met een ScanStar.
De innovatieve afvalemmer voor gezichtsmaskers van Metsä Board is geëerd met een ScanStar.

De wedstrijdjury gaf het volgende commentaar: ‘Een eenvoudige, maar slimme oplossing voor een nieuw probleem – het weggooien van mondmaskers. De bak is gemaakt van golfkarton en is gemakkelijk in elkaar te zetten, zelfs zonder de instructies die op de bak zelf zijn gedrukt. Het deksel maakt de lichte verpakking steviger en als je het deksel draait, sluit het de verpakking af als deze vol is. Goede bedrukking ondersteunt het product. De bak is ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.’

Covid creëert afvalbeheer uitdagingen

‘De Covid-19 pandemie heeft zijn eigen uitdagingen voor afvalbeheer met zich meegebracht en samen met Futupack en Capertum wilden we hiervoor een oplossing ontwikkelen. In ons ontwerp hebben we speciale aandacht besteed aan de lichtheid van het materiaal, de duurzaamheid en het gebruiksgemak voor de consument’, aldus Ilkka Harju, Packaging Services Director EMEA en APAC bij Metsä Board.

Metsä Board kraftliner

Metsä Board Pro WKL 160 g/m2 gecoate witte kraftliner werd gebruikt als top liner van de mondmaskerbak. Het Finse Capertum bedrukte het E-flute golfkarton met zeefdruk. Door de gebruikte materialen is de afvalbak sterk maar licht, wat de ecologische voetafdruk verkleint, stelt Metsä Board.

Artikel delen